Η ΕΚΥΣΥ καλεί τους συνταξιούχους να αντιδράσουν ψηφίζοντας

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας μετατράπηκε, από τους 1.500 συνταξιούχους που παρευρέθηκαν, το 22ο Παγκύπριο Φεστιβάλ της ΕΚΥΣΥ, που πραγματοποιήθηκε χθες, οι οποίοι αντέδρασαν “στα σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και στις συνεχείς αποκοπές που κάνει σε βάρος των συνταξιούχων”, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ.

“Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους, για το προεκλογικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης, η οποία μια μόλις εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές εξήγγειλε

μια μικρή αύξηση της μικρής επιταγής που λαμβάνουν χαμηλοσυνταξιούχοι. Τα ψίχουλα των έξι μέχρι 20 ευρώ δεν αντισταθμίζουν σε τίποτα όλα αυτά που τους έχει αφαιρέσει η κυβέρνηση”, αναφέρεται.

Στην ομιλία του ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, κάλεσε τους συνταξιούχους ενόψει εκλογών να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο αντίδρασης με την παρουσία τους στα εκλογικά κέντρα και με την ψήφο τους να καταδικάσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη, του ΔΗΣΥ και άλλων κομμάτων που με τις αποφάσεις τους επηρέασαν το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και “να υπερψηφίσουν το ΑΚΕΛ Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, το οποίο διαχρονικά ήταν το κύριο στήριγμα των συνταξιούχων μας”.

«Ενώ σε προηγούμενά μας φεστιβάλ καταγράφαμε με περηφάνια τις νέες μας επιτυχίες, δυστυχώς σήμερα επί νέας διακυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη, καταγράφουμε σημαντικές αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των συνταξιούχων μας. Χωρίς κανένα διάλογο, αυθαίρετα η νέα κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει πάρει αποφάσεις που έχουν πλήξει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων πέραν από 30%», είπε ο κ. Σκαρπάρης.

Σε χαιρετισμό του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού ξεπέρασε τα όρια του θράσους εξαγγέλλοντας δέκα μέρες πριν τις εκλογές αύξηση από 6 μέχρι 20 ολόκληρων ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Πρώτα αφαίρεσαν τη μικρή επιταγή από τους συνταξιούχους. Έπειτα κατάργησαν το πασχαλινό επίδομα. Εφηύραν την κοροϊδία με το όριο των 750 ευρώ για να το δικαιούται κάποιος, ώστε λίγοι να το δικαιούνται. Καταργήθηκε η δωρεάν μεταφορά και η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 300 και των 400 ευρώ είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας για το σπίτι τους. Απέκοψαν ή μείωσαν τη μικρή σύνταξη από χιλιάδες συνταξιούχους το Γενάρη, γιατί εισέβαλαν στα στοιχεία τους και υπολόγισαν μέχρι και το 1 ευρώ από τόκους και το πρόσθεσαν στη σύνταξη για να μπορούν να τους κόψουν τη μικρή επιταγή”, είπε.

Όπως σημείωσε “για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατάργησαν την 13η σύνταξη μέσω αποκοπής που κάνει κάθε μήνα”, συμπληρώνοντας ότι “το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι δήθεν παροχές για τη φροντίδα, αποκαλύφθηκαν να είναι όλα ένα τεράστιο φιάσκο”.

Τέλος, από την πλευρά του ο ΓΓ της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, συνεχάρη τους συνταξιούχους για την προσφορά τους και τους διαβεβαίωσε πως σύμφωνα και με τις πρόσφατες αποφάσεις του συνεδρίου της ΠΕΟ ξεκίνησε η αντεπίθεση για ανάκτηση των δικαιωμάτων τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα