Η ΕΚΤ φοβάται για διεθνείς τράπεζες που εδρεύουν στο Λονδίνο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) φοβάται ότι οι διεθνείς τράπεζες που εδρεύουν στο Λονδίνο είναι υπερβολικά εξαρτώμενες από «άδειες» μονάδες ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στην Ευρώπη μετά το Brexit, διατηρώντας παράλληλα βασικές εργασίες τους στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε πηγή την Δευτέρα.

Η επικεφαλής της εποπτείας της ΕΚΤ,

Ντανιέλ Νουί, εξέφρασε την ανησυχία της στο πλαίσιο συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, με τις συνέπειες του διαζυγίου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποτελεί βασική ανησυχία.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η κ. Νουί σήμανε τον συναγερμό στο ότι οι διεθνείς τράπεζες εγκαθιστούν την έδρα τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο μόνο κατά το όνομα, ενώ διατηρούν τις περισσότερες εργασίες τους στο Λονδίνο.

Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να διατηρήσει την κυριαρχία του το χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου παρά το Brexit, ενώ η Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Δουβλίνο προσπαθούν να επωφεληθούν από το διαζύγιο της Μεγάλης Βρετανίας με την ΕΕ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα