Η ΕΥ ενισχύει τη συνεργασία της με τη Microsoft

Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν τις ψηφιακές τεχνολογίες για να αναπτυχθούν, η ΕΥ ανακοινώνει μία σειρά πρωτοβουλιών μαζί με τη Microsoft, σχεδιασμένες να υποστηρίξουν την ασφάλεια των επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο cloud, να αξιοποιήσουν τεχνολογίες, όπως το Internet of Things (IoT), και να διασφαλίσουν τους οργανισμούς τους απέναντι στο κυβερνο-έγκλημα.

Ενισχύοντας τη συμμαχία που δημιουργήθηκε μεταξύ της ΕΥ και της Microsoft

το 2015, οι δύο εταιρείες έχουν από κοινού σχεδιάσει υπηρεσίες, προκειμένου να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να διαγνώσουν, να αντιμετωπίσουν, να αντιδράσουν και να ανακάμψουν από κυβερνο-επιθέσεις. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες και οι δεξιότητες που έχουν αναπτυχθεί στοχεύουν στην ασφάλεια των ψηφιακών επιχειρήσεων, τη δημιουργία ψηφιακής ταυτότητας, την προστασία δεδομένων, τις βελτιωμένες δυνατότητες αντιμετώπισης και ανάκαμψης από περιστατικά επιθέσεων, καθώς και την αυξημένη ασφάλεια σε ένα περιβάλλον cloud.

Οι υπηρεσίες αυτές, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο RSA Conference 2017, το μεγαλύτερο συνέδριο επαγγελματιών κυβερνο-ασφάλειας (cybersecurity) παγκοσμίως, μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Διευθυντές Πληροφοριακών Συστημάτων (Chief Information Officers – CIOs) και οι Διευθυντές Ασφάλειας Πληροφοριών (Chief Information Security Officers – CISOs), βοηθώντας τους να ανταποκριθούν σε ένα περιβάλλον στο οποίο «είτε καινοτομείς, είτε εξαφανίζεσαι».

Ο Δρ. Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Επικεφαλής του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, αναφέρει: «H ασφάλεια του κυβερνοχώρου και των πληροφοριών γενικότερα, συγκεντρώνει την προσοχή υψηλόβαθμων στελεχών και είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης διοικητικών συμβουλίων. Η συμμαχία μεταξύ της ΕΥ και της Microsoft προσφέρει μια νέα πλατφόρμα σε οργανισμούς που εδρεύουν στην Κύπρο για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που απορρέουν από τις επιθέσεις και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, ενώ την ίδια στιγμή να είναι σε θέση να ακολουθήσουν τις τάσεις της αγοράς σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Ο Σπύρος Λοΐζου, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε θέματα Πληροφορικής και Ασφάλειας Κυβερνοχώρου της ΕΥ Κύπρου, σημειώνει: «Το ότι η Κύπρος δεν είναι στόχος απειλών και εγκληματικών δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο αποτελεί πια ένα μύθο. Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, παρουσιάστηκε μια μεγάλη αύξηση των περιστατικών που καταγράφηκαν, καθώς εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών, δικηγορικά γραφεία, τράπεζες και εταιρείες λιανικού εμπορίου, έχουν μπει στο στόχαστρο μέσω εξελιγμένων κυβερνο-επιθέσεων, οι οποίες χρησιμοποιούν περίτεχνες τακτικές με απώτερο σκοπό να αποσπάσουν άμεσο χρηματικό όφελος. Στην ψηφιακή εποχή, οι οργανισμοί θα πρέπει να προσαρμοστούν, να επανεξετάσουν και να διαχειριστούν εκ νέου τους κινδύνους που απορρέουν από επιχειρηματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο, με στόχο την προστασία κρίσιμων πληροφοριών. Η συνεργασία μεταξύ της ΕΥ και της Microsoft εστιάζει στην συνεχή ανάπτυξη προηγμένων εργαλείων που είναι προσβάσιμα και διασφαλίζουν την έγκαιρη ανάλυση επιχειρηματικών απειλών, έτσι ώστε οι οργανισμοί να είναι σε θέση να θωρακίζουν τις επιχειρήσεις τους, να προβλέπουν και να ανακάμπτουν από αναπόφευκτες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο».

O κ. Μάριος Ίσαρης, Διευθυντής Marketing &Operations για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου &Μάλτας, δήλωσε: «Αξιοποιώντας τις υπηρεσίες Cybersecurity-as-a-Service της ΕΥ, μπορούμε και παρέχουμε μια ασφαλή και κλιμακούμενη ασφαλή υπηρεσία παρακολούθησης και προστασίας των cloud υπηρεσιών, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες μας να υιοθετήσουν πιο εύκολα και γρήγορα την πλατφόρμα Microsoft Azure. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η EY εμπιστεύτηκε τις τεχνολογίες μας, και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα μπορέσει να προσφέρει ακόμη πιο καινοτόμες λύσεις ασφάλειας στο μέλλον, προκειμένου να μπορούν οι πελάτες μας να αντιμετωπίζουν το κυβερνο-έγκλημα πιο αποτελεσματικά».

Αναλυτικότερα, οι νέες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

► Secure Digital Enterprise (Ασφαλής Ψηφιακή Επιχείρηση): Αυτή η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προστατεύσουν τις νέες εφαρμογές τους, με ασφαλείς μεθοδολογίες δοκιμών κατά την ανάπτυξη, να υιοθετήσουν επερχόμενες ψηφιακές τεχνολογίες, όπως το Internet of Things, να παρακολουθούν τις ψηφιακές τους ταυτότητες και δεδομένα και να παρέχουν πραγματική ασφάλεια στο cloud, προκειμένου να οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη που απαιτείται για την υιοθέτησή της.

► Active Detection and Response (Ενεργή Ανίχνευση και Αντιμετώπιση): Η νέα αυτή υπηρεσία συνδυάζει το Enterprise Threat Detection (MDR – Ανίχνευση Απειλών Επιχειρήσεων) και το Incident Response and Persistent Adversary Detection Service (Υπηρεσία Αντιμετώπισης Περιστατικών και Διάγνωσης Επίμονων Αντιπάλων) της Microsoft, με ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών υπηρεσιών αποκατάστασης της ΕΥ.

Next Generation Security Operations (Επιχειρήσεις Ασφαλείας Επόμενης Γενιάς): Στο πλαίσιο της υπηρεσίας Cybersecurity-as-a-Service (CaaS) της EY, η ΕΥ και η Microsoft πλέον μπορούν να παρέχουν από κοινού μια κλιμακούμενη, ασφαλή υπηρεσία παρακολούθησης και προστασίας του cloud, μέσω μιας ολοκληρωμένης cloud υπηρεσίας, με τη χρήση των προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας Azure της Microsoft.

Σχετικά με τη Microsoft

Η Microsoft (Nasdaq "MSFT"), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.microsoft.com/hellas.

Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της MicrosoftCorp στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Σχετικά με την EY

Η ΕΥ κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στο χώρο των ελεγκτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η βαθιά γνώση και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε συμβάλλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στις κεφαλαιαγορές και τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργούμε ηγετικά στελέχη που συνεργάζονται για να τηρήσουν τις υποσχέσεις μας προς όλους τους εταίρους μας. Mε τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε σημαντικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τους ανθρώπους μας, για τους πελάτες μας και για τις κοινωνίες μας.

To λογότυπο ΕΥ αναφέρεται στον παγκόσμιο οργανισμό, και μπορεί να αναφέρεται σε μία ή περισσότερες, από τις εταιρείες μέλη της Ernst &Young Global Limited, καθεμία από τις οποίες αποτελεί ξεχωριστή νομική οντότητα. Η Ernst &Young Global Limited, μια βρετανική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δια εγγυήσεως, δεν παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες. Για περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε το ey.com

Keywords
Τυχαία Θέματα