Η ΕΕ υιοθέτησε νέο πρωτόκολλο υγείας για τουριστικές επιχειρήσεις

Η Κομισιόν χαιρετίζει την υιοθέτηση από το Συμβούλιο της πρότασης για ένα νέο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας που αποτελείται από απαιτήσεις και συστάσεις για τουριστικές επιχειρήσεις και περιοχές σε διάφορους υποτομείς, από την στέγαση έως τους τόπους πολιτιστικής κληρονομιάς, με σκοπό την σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στον COVID-19.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το πρωτόκολλο θα διευκολύνει την ασφαλή επανέναρξη του τουρισμού εγκαίρως για την θερινή περίοδο και θα αναδείξει την φήμη της ΕΕ για την ποιότητα ως τουριστικός προορισμός.

Τα κράτη μέλη θα μπορούν να απονέμουν αυτή τη

νέα ετικέτα ασφάλειας σε τουριστικές επιχειρήσεις ή οργανισμούς που εφαρμόζουν και συμμορφώνονται με το διεθνές πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO).

Τόσο το πρωτόκολλο όσο και η ετικέτα είναι εθελοντικά.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton, δήλωσε σχετικά ότι "η πανδημία COVID-19 έχει διαταράξει το τουριστικό οικοσύστημα, προκαλώντας απώλεια εισοδήματος και απειλώντας εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, η υγεία και η ασφάλεια παραμένουν μείζονες ανησυχίες για τους πολίτες που φιλοδοξούν να περάσουν διακοπές μετά από μακρά και δύσκολη απομόνωση".

"Η ευρωπαϊκή ετικέτα ασφάλειας του τουρισμού COVID-19 θα βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να διασφαλίσουν διαδικασίες ασφάλειας πριν από τη θερινή περίοδο, αυξάνοντας έτσι την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών, των κατοίκων και των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα. Η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN) ενθαρρύνουν τα τουριστικά ιδρύματα που επιθυμούν να επωφεληθούν από την ετικέτα να χρησιμοποιήσουν τις διάφορες διαθέσιμες δυνατότητες χρηματοδότησης της ΕΕ για τον τουρισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν το δυνητικό κόστος που σχετίζεται με την εφαρμογή του πρωτοκόλλου και της ετικέτας" είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα