Επίσκεψη Αβέρωφ στο νέο δικαστικό Μέγαρο της ελ. Αμμοχώστου

Το νέο κτίριο των δικαστηρίων επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από κοινού με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Πυρίλλη και τον κ. Αδάμο Χατζηχριστοδούλου, τέως Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου. Ο κ. Πυρίλλης δήλωσε για το έργο τα εξής:

«Ακόμα ένα έργο ολοκληρώνεται στην επαρχία Αμμοχώστου, είναι τα δικαστήρια τα οποία θα λειτουργήσουν σε πλήρη μορφή από τον επόμενο Σεπτέμβριο. Όπως βλέπετε το κτίριο είναι σχεδόν τελειωμένο, ο εργολάβος παραδίδει τέλος Ιουνίου

και πλέον ακόμα ένα όραμα που είχαμε το οποίο ήταν να τερματιστεί η ταλαιπωρία του πολίτη, η ταλαιπωρία των επαγγελματιών που κάθε πρωί έπρεπε τα τελευταία 47 χρόνια να μεταβαίνουν στην Λάρνακα θα λάβει τέλος. Και αυτό το οφείλουμε ξεκάθαρα το λέω στην κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος πραγματικά τηρεί όλες του τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις γι’ αυτή την ελεύθερη επαρχία. Τον ευγνωμονούμε και τον ευχαριστούμε».

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου από την πλευρά του δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι λόγω του ότι ένα πάγιο αίτημα της ελεύθερη επαρχίας Αμμοχώστου επιτέλους υλοποιείται. Είναι ένα ωραιότατο δικαστικό μέγαρο το οποίο ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει σε μερικούς μήνες και είναι αυτό που χρειάζεται για την απονομή της δικαιοσύνης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό λόγω του ότι το ποινικό τμήμα της Αμμοχώστου όπως γνωρίζετε στεγάζεται σήμερα σε ένα κτίριο που δεν θεωρείται κατάλληλο για να λειτουργεί ως δικαστήριο. Επομένως η λειτουργία του δικαστηρίου σ’ αυτό το κτίριο με όλες τις ανέσεις και προϋποθέσεις που χρειάζονται για ένα δικαστικό μέγαρο πιστεύομαι ότι θα βοηθήσει αφάνταστα ολόκληρη την περιοχή».

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τόνισε τα εξής:

«Σημαντικό για την περιοχή όπως είπε και ο φίλος δήμαρχος, αυτό το έργο γιατί σε μερικές εβδομάδες μια ταλαιπωρία 47 χρόνων για τον δικηγορικό κόσμο και όχι μόνον και για τους πολίτες που αναγκάζονταν για να παρουσιαστούν σε μια δίκη να μεταφέρονται καθημερινά στην επαρχία της Λάρνακας. Αγαπητέ μου Αδάμο όμως εξίσου σημαντικό, ίσως πολύ πιο σημαντικό από το δικαστικό μέγαρο της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου είναι η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης γι’ αυτό και θέλουμε μια λειτουργική Βουλή.

Να επικρατήσει η σοβαρότητα έναντι του ανεύθυνου και ανέξοδου λαϊκισμού που έστειλε στις ελληνικές καλένδες αυτό που χρειάζεται ο τόπος και οι πολίτες, την μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης για να απονέμεται δίκαιη δικαιοσύνη αλλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα