Η ΕΕ σημειώνει την απόφαση ΗΒ να μη ζητήσει παράταση

Την απόφαση του ΗΒ να μη ζητήσει παράταση της μεταβατικής περιόδου, ανακοίνωσε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της μεικτής επιτροπής παρακολούθησης της εφαρμογής της Συμφωνίας Αποχώρησης, Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφτσοβιτς. Ο Μ.Σέφτσοβιτς μετέφερε τη θέση της ΕΕ για το θέμα και περιέγραψε αναλυτικά τις ελλείψεις στην εφαρμογή της Σ.Α. ειδικά σε σχέση με τα δικαιώματα των πολιτών και την εφαρμογή του πρωτοκόλλου για την Ιρλανδία - Βόρεια Ιρλανδία. Από την πλευρά ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής της ΕΕ

για τη μελλοντική σχέση ΕΕ - ΗΒ Μισέλ Μπαρνιέ, εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ανήκει αποκλειστικά στο ΗΒ, η ΕΕ  ήταν ανοικτή σε παράταση, αλλά τώρα, πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για την συνομολόγηση της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, ο Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι "η ΕΕ ήταν πάντα ανοιχτή σε παράταση της μεταβατικής περιόδου. Στη σημερινή μεικτή επιτροπή, σημειώσαμε την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να μην ζητήσει παράταση. Πρέπει τώρα να σημειώσουμε ουσιαστική πρόοδο. Για να δώσουμε κάθε ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις, συμφωνήσαμε να εντείνουμε τις συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες και μήνες", σημείωσε ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής της ΕΕ.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα