Εκπρόσωπος Ακιντζί: Υπονομεύουν τις αδελφικές σχέσεις Τουρκίας-Τουρκοκυπρίων

Όπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, ο παράνομος Bayrak (12.06.20) γράφει ότι ο Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπος τύπου του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί επέκρινε δημοσίευμα στην τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα A-haber  αναφέροντας ότι υπονομεύει τις αδελφικές σχέσεις ανάμεσα στον λαός της Τουρκίας και την τουρκοκυπριακή κοινότητα. 

Ο Μπουρτζού σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφερόταν σε χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδα το οποίο υποστήριζε πως η εχθρότητα Ακιντζί απέναντι στην Τουρκία συνεχίζεται και πως ανοίγει την αγκαλιά του στην Βρετανία και

την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο Μπουρτζού, η ιστοσελίδα αναδημοσίευσε είδηση που αναφερόταν στο 2016 για να στηρίξει τον ισχυρισμό της και την επέκρινε για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί  fake news  για να δημιουργήσει εντυπώσεις 56 μήνες αργότερα.

«Τέτοιες παρανοήσεις απέναντι στον πρόεδρο μας και τον τουρκοκυπριακό λαό μπορεί να θολώσουν την αλήθεια για λίγα λεπτά αλλά κάνουν μόνιμη ζημιά στους θεσμούς», είπε ο Μπουρτζού.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Πιλλί-Ακιντζί

Η Güneş (12.06.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός υγείας» του κατοχικού καθεστώτος Αλί Πιλλί κατηγόρησε τον κατοχικό ηγέτη ότι χρησιμοποίησε εκφράσεις μειωτικές σε σχέση με την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους δύο.

Σε συνέντευξη του στην Güneş TV ο Πιλλί ανέφερε επίσης πως δεν βρίσκει τις δηλώσεις που έκανε ο Ακιντζί αναφορικά με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων τόσο σημαντικές όσο το θέμα του ανοίγματος του νέο νοσοκομείου στην κατεχόμενη Μόρφου. Είπε επίσης πως θα ολοκληρωθεί και η κατασκευή του νέο νοσοκομείου στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων παρέπεμψε σε σχετική απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» λέγοντας ότι αναμένεται να ανοίξουν μετά  την 1η Ιουλίου και πρόσθεσε ότι οι εργασίες για το θέμα αυτό συνεχίζονται.

Είπε επίσης πως δεν κρύβουν κρούσματα και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνεται είναι ο πραγματικός.

Εξάλλου, ο Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπος τύπου του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, επέκρινε τον Μπουρζού για τις χθεσινές του δηλώσεις ενάντια στον Ακιντζί και τον κάλεσε να ολοκληρώσει την επιδημιολογική του μελέτη.  Τόνισε επίσης ότι το «υπουργείο υγείας και η κυβέρνηση» πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις απόψεις τόσο της Τουρκοκυπριακής Τεχνικής Επιτροπής Υγείας όσο και των Τουρκοκυπρίων εμπειρογνωμόνων και πολύτιμων εμπειρογνωμόνων για το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων. 

Διαβάστε επίσης: Κόμμα Ακιντζί για κατεχόμενη Κύπρο: Είμαστε υποτελής διοίκηση στην Τουρκία

Σκέφτονται να περιλάβουν την Τουρκία στο πρώτο στάδιο ανοίγματος, δηλώνει ο Ουστέλ

Η Hakikat (12.06.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος» Ουνάλ Ουστέλ σε χθεσινές του δηλώσεις στον παράνομο Bayrak μετά τη συνεδρία του λεγόμενου «υπουργικού συμβουλίου» της υποτελούς διοίκησης, αξιολόγησε τα κριτήρια που έθεσε το «υπουργικό» για το «άνοιγμα στον τουρισμό προς το εξωτερικό» που θα γίνει από την 1η Ιουλίου.

Υποστηρίζοντας ότι  το «υπουργείο» του συνεχίζει την εργασία προκειμένου να καταστήσει υποχρεωτικό για τους τουρίστες που θα έλθουν στην «ΤΔΒΚ» να έχουν ασφάλεια υγείας που θα καλύψει και τον Covid 19, ο Ουστέλ ισχυρίστηκε και τα εξής: «Δεν σκέφτομαι να επιτρέψω στους τουρίστες να εισέρχονται από την 1η Ιουλίου στην ΤΔΒΚ χωρίς ασφάλεια υγείας», δήλωσε ο Ουστέλ υποστηρίζοντας ότι υπολογίζει το κόστος για την ασφάλεια υγείας να ανέρχεται σε 6-7 δολάρια. Είπε ότι το ακριβές ποσό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες και εξήγησε ότι βρίσκονται ήδη σε επαφές με διάφορες εταιρείες ενώ την ίδια στιγμή σκέφτονται να βγουν σε προσφορές.

Ο Ουστέλ είπε ότι σκέφτονται να επιστρέψουν την είσοδο ταξιδιωτών υπό τον όρο της διενέργειας τεστ κορωνοϊού 72 ώρες πριν από την άφιξη τους στην χώρα.
«Σχεδιάζουμε να αποδεχτούμε αρχικά ταξιδιώτες από την Τουρκία και μετά, στο δεύτερο στάδιο, από χώρες όπως Γερμανία και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης», είπε

Ο Ουστέλ είπε ότι τα κριτήρια για το άνοιγμα του ψευδοκράτους σε τουρίστες θα καθοριστούν κατά την συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου», την επόμενη βδομάδα.

«Σκεφτόμαστε να θέσουμε τρείς διαφορετικές κατηγορίες: Αυτοί που θα φτάσουν από χώρες υψηλού κινδύνου, αυτοί που θα έλθουν από χώρες χαμηλού κινδύνου και αυτοί που θα επισκεφτούν την ΤΔΒΚ από χώρες όπου καταγράφονται σχεδόν μηδέν κρούσμα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα αποσαφηνίσουν τους όρους για τις αφίξεις. Είπε επίσης ότι σκέφτονται η Τουρκία να περιληφθεί στο πρώτο στάδιο όσον αφορά στην άφιξη τουριστών. Στο δεύτερο στάδιο είπε, θα ακολουθήσουν χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων στις οποίες θα περιλαμβάνονται η Γερμανία και χώρες της Δυτικής Ευρώπης, κατέληξε.

Αναφορικά με τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων στα κατεχόμενα, ο Ουστέλ προειδοποίησε ότι θα υπάρχουν κυρώσεις σε όλα τα ξενοδοχεία που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς που προβλέπονται από τα «πρωτόκολλα υγείας». Προειδοποίησε επίσης ότι θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι.

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η απόφαση για το θέμα της παράτασης της θητείας του Ακιντζί

Η Kıbrıs (12.06.20) γράφει ότι το λεγόμενο «συνταγματικό δικαστήριο» στα κατεχόμενα αποφάσισε να αναβάλει επ΄ αόριστον την απόφαση του για το θέμα  της παράτασης της θητείας του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Το θέμα είχε προκύψει με αγωγή που είχε κάνει το Κόμματος της Αναγέννησης (YDP) των εποίκων για την απόφαση που έλαβε η λεγόμενη βουλή να παρατείνει την «θητεία» του Ακιντζί και να αναβάλει τις «προεδρικές εκλογές» που θα γίνονταν τον Απρίλιο του 2020 για τον Οκτώβριο του ιδίου χρόνου, λόγω της κρίσης που προέκυψε με την πανδημία του κορωνοϊου.

Η απόφαση του λεγόμενου συνταγματικού δικαστηρίου οφείλετε στο γεγονός ότι η απόφαση για αναβολή των εκλογών και παράτασης της θητείας έγινε μετά από απόφαση που λήφθηκε από την «βουλή» και εξ αυτού δεν μπορεί να ανοίξει υπόθεση εναντίον της. 

Συνεχίζουν τα μηδενικά κρούσματα στα κατεχόμενα από σύνολο 29 διαγνωστικών εξετάσεων

Η Vatan (12.06.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί δήλωσε ότι κατά τις τελευταίες 24 ώρες διενεργήθηκαν 29 τεστ για Covid-19 στα κατεχόμενα και δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα. Μέχρι τις 11 Ιουνίου διενεργήθηκαν συνολικά 33,630 τεστ και βρέθηκαν 108 θετικά περιστατικά, από τα οποία αποθεραπεύτηκαν τα 104. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στα κατεχόμενα από τη νόσο είναι τέσσερα άτομα.

Στους  17 οι νεκροί και στα 987 τα νέα κρούσματα στην Τουρκία

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu (11.06.20, AA)  γράφει  ότι ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μετά τη διεκπεραίωση 49,190  εργαστηριακών αναλύσεων, διαγνώσθηκαν 987  νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ότι ακόμη 17 άτομα έχασαν την ζωή τους από τον ιό COVID-19. Επιπλέον 1,021 άτομα αποθεραπεύτηκαν.

Με την εξέλιξη αυτή, ο συνολικός αριθμός των  κρουσμάτων στην Τουρκία ανήλθε στα 174,023 ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών στους 4,763. Μέχρι στιγμής διενεργήθηκαν  2,500,890  εργαστηριακοί έλεγχοι. Την ίδια στιγμή, 643 άτομα βρίσκονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 266   εξ αυτών είναι διασωληνωμένα ενώ συνολικά 147,860 άτομα αποθεραπευτήκαν και έλαβαν εξιτήριο από τον νοσοκομείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης: 

Επιβεβαιώνει Κωστρίκη ο Ακιντζί: Δεν έδωσαν επιδημιολογικά στοιχεία τα κατεχόμενα

Θέλουν απευθείας διαπραγμάτευσεις με τους Βρετανούς κατεχόμενα &Τουρκία

Τουρκοκύπριοι προσευχήθηκαν στον Τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα (VIDEO &ΦΩΤΟ)  

 

Τ/κ αρθρογράφοι: Για το θεαθήναι η «ΤΔΒΚ» - Ας το δουν Ε/κ, ΕΕ, ΟΗΕ και ΗΠΑ

Ελτσίλ: Είμαστε αποσχιστές &εκτός Διεθνούς Δικαίου - Να επιστρέψουμε στην ΚΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα