Η ΕΔΕΚ δίπλα στην κυβέρνηση για το Σχέδιο Ανάκαμψης

Η ΕΔΕΚ, δήλωσε η Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Μαρία Βασιλειάδου «οπωσδήποτε στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και θα βρίσκεται δίπλα της ούτως ώστε να πετύχουμε ως κράτος την εκταμίευση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ για την Κυπριακή Δημοκρατία».

Μετά από σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, με αντικείμενο το Σχέδιο Ανάπτυξης στην οποία συμμετείχαν αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, η κ. Βασιλειάδου, ανέφερε ότι

«κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε για τον προγραμματισμό και τις δράσεις μέσα στα πλαίσια του σχεδίου».

Πρόσθεσε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ζητήσουμε διευκρινίσεις για διάφορες από αυτές τις δράσεις ενώ ζητήσαμε περισσότερες διευκρινίσεις για δράσεις οι οποίες προγραμματίζονται για το νέο σχέδιο ‘Repower you’ για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης μετά από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Όπως είπε η κ. Βασιλειάδου, «ζητήσαμε και κάποιες διευκρινίσεις για θέματα καθαρά  εκπαιδευτικά που έχουν σχέση με την επέκταση της προσχολικής αγωγής προς τα κάτω και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι ως ΕΔΕΚ, «αναμένουμε ότι θα μας σταλεί στο κόμμα ένας σχεδιασμός για να μπορέσουμε κι εμείς να τα συζητήσουμε ενδελεχώς και να επανέλθουμε με δικές μας εισηγήσεις εκεί και όπου χρειάζεται».

Διαβάστε επίσης: Σημαντικό το Σχέδιο Ανάκαμψης &Ανθεκτικότητας για τον εκσυγχρονισμό της χώρας

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα