Η Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ ζητά άμεση ανάκληση άδειας και αποκατάσταση διατηρητέων

Η Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ ζητά άμεση ανάκληση άδειας και αποκατάσταση διατηρητέων.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ, αναφέρει : « Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Λευκωσίας εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την ψεσινή αναβολή του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο σε ότι αφορά την λήψη απόφασης για την παράνομη και αυθαίρετη κατεδάφιση των τριών διατηρητέων οικοδομών από τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο δήμαρχος Κ. Γιωρκάτζης και η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ φαίνεται να

μην αφουγκράζονται τα αισθήματα της κοινωνίας και μεθοδεύουν συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο χωρίς να εφαρμοστεί ο νόμος για άμεση ανάκληση της άδειας και αποκατάσταση των διατηρητέων, όπως θα συνέβαινε σε κάθε άλλη περίπτωση.

Η Δημοτική μας ομάδα διαφώνησε με την εισήγηση της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ για αναβολή. Καταθέσαμε ενώπιον του Συμβουλίου συγκεκριμένη πρόταση, ζητώντας άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας και στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου: Άρση της άδειας και διάταγμα για αναστολή των εργασιών στον Καθεδρικό Ναό και άμεση αποκατάσταση των διατηρητέων οικοδομών, οι οποίες κινδυνεύουν με πλήρη κατάρρευση. Ταυτόχρονα, ζητήσαμε να κινηθούν και όλες οι νομικές διαδικασίες εναντίον όσων έχουν παρανομήσει.

Ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ υποδείξαμε ότι υπάρχει και προηγούμενο με τον Αρχιεπίσκοπο. Θέσαμε στη ψεσινή συνεδρία και ερώτημα που δεν πήραμε απάντηση γιατί συνεχίζει να επιδεικνύεται ανοχή από τον Δεκέμβριο του 2018 σε ότι αφορά και άλλη ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας διατηρητέα οικοδομή – το αρχοντικό της Ευγενίας Θεοδότου στην οδό Ασκληπιού - η οποία επίσης κατεδαφίστηκε από στην Αρχιεπισκοπή. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν ενέργειες για αποκατάστασή. Ζητήσαμε να εφαρμοστούν άμεσα και πλήρως οι πρόνοιες της νομοθεσίας και γι’ αυτή την περίπτωση».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ,dimotiki omada akel