Η δεύτερη πρωτιά και το ρεκόρ που δεν έσπασε ο Λοΐζου

Μετά από δύο αγωνιστικές (και συνολικά τρία παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και του κυπέλλου) η Ομόνοια επέστρεψε στις νίκες. Το 3-0 επί της Ένωσης στο ΓΣΠ έφερε το «τριφύλλι» στο -1 από την πρωτοπόρο Ανόρθωση (σ.σ. φιλοξενείται σήμερα στο Δασάκι) και αποτέλεσε την καλύτερη πρόβα τζενεράλε εν όψει του clasico με την ΑΠΟΕΛ την Καθαρά Δευτέρα (3/2).

Οι

«πράσινοι» σκόραραν τρία τέρματα για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μέσα στο 2020 (σ.σ. η αμέσως προηγούμενη ήταν το εντός έδρας 3-2 επί της ΑΕΚ στις 22 Δεκεμβρίου 2019) και έφτασαν σε διψήφιο αριθμό σκόρερ, καθώς οι Ιωάννης Κούσουλος και Λοΐζος Λοΐζου πέτυχαν τα πρώτα τέρματά τους στη σεζόν.

Ο πιτσιρικάς βρήκε δίχτυα επτά λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι και πιστώθηκε ακόμη μια πρωτιά. Ο 16χρονος είχε κάνει το ντεμπούτο του στις 11 Μαΐου 2019, στο clasico Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ (1-2), και είχε γίνει ο πρώτος γεννημένος το 2003 ποδοσφαιριστής που πραγματοποιούσε την πρεμιέρα του στην ύψιστη κατηγορία.

Εννέα μήνες αργότερα ο Λοΐζου έγινε ο πρώτος γεννημένος το 2003 παίκτης που σκοράρει στα μεγάλα σαλόνια. Τι δεν κατάφερε ο ταλαντούχος άσος της Ομόνοιας; Να γίνει ο νεαρότερος σκόρερ της γενιάς του στην α’ κατηγορία, καθώς βρήκε δίχτυα σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 4 ημερών.

Σε πιο μικρή ηλικία από αυτόν είχαν πετύχει γκολ δύο παίκτες της Νέας Σαλαμίνας. Ο Θωμάς Νικολάου χρίστηκε σκόρερ σε ηλικία 16 ετών, 5 μηνών και 30 ημερών, ενώ ο Δημήτρης Χρυσοστόμου σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 30 ημερών. Ο τελευταίος μάλιστα πέτυχε το ιδανικό, καθώς σκόραρε στο ντεμπούτο του (σ.σ. για τον Λοΐζου η χθεσινή ήταν η τρίτη συμμετοχή στην α’ κατηγορία) και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη (2-1 επί του Απόλλωνα)!

Keywords
Τυχαία Θέματα