Ρεκόρ στα πέναλτι ο Παναθηναϊκός στην πρώτη χρονιά του VAR!

Στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του VAR στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 15 κερδισμένα πέναλτι, αριθμός ρεκόρ για πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών.

Για μία ακόμα αγωνιστική την φετινή περίοδο η λύση για τον Παναθηναϊκό ήρθε από την λευκή βούλα, με τον Φεντερίκο Μακέντα να αξιοποιεί (με την δεύτερη, αφού διατάχθηκε επανάληψη

μετά την απόκρουση του Γιαννακόπουλου στην πρώτη εκτέλεση) το πέναλτι που κέρδισε ο Ντόμινικ Νάγκι από τον Τασουλή.

Το συγκεκριμένο πέναλτι έχει μία ιστορικότητα, αφού ήταν το 15ο κερδισμένο για το τριφύλλι σε 25 αγωνιστικές, κάτι που καταρρίπτει το παλιό ρεκόρ για πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών που κατείχε η ΑΕΚ από την σεζόν 2001-02 με 14.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί εδώ είναι πως το ρεκόρ αυτό συμπίπτει με την πρώτη χρονιά της χρήσης του VAR στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια όλα τα πέναλτι που πήρε φέτος ο Παναθηναϊκός είναι φάσεις που διπλοτσεκάρονται και ελέγχονται από πολλά μάτια, κάτι που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για σκιές και ψιθύρους.

Σημειολογικά, μία ομάδα που κυνηγήθηκε λυσσαλέα στα χρόνια της Παράγκας και της… Συμμορίας καταφέρνει να φτάσει σε ένα τέτοιο ρεκόρ στην πρώτη σεζόν που εφαρμόζεται το VAR και είναι σχεδόν να ξεφύγουν τέτοιες φάσεις από τον διαιτητή. Το λες και σύμπτωση.

Για την ιστορία, ο φετινός Παναθηναϊκός ισοφάρισε το ρεκόρ συλλόγου που κρατάει από την σεζόν 1990-91 (και πάλι 15 πέναλτι), ενώ θέλει άλλο ένα για να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ που ανήκει στον Ολυμπιακό από την σεζόν 1998-99 (16), αλλά σε πρωτάθλημα 16 αγωνιστικών.

Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός είχε φέτος τέσσερις διαφορετικούς εκτελεστές και ποσοστό ευστοχίας 80%, αφού έχει βρει δίχτυα σε 12 από τις 15 εκτελέσεις. Ο Μακέντα μετρά φέτος 6 στα 7, ο Χατζηγιοβάννης 4 στα 6, ενώ εύστοχοι στην μία εκτέλεση που πήραν ήταν Μπουζούκης και Μολό.

Keywords
Τυχαία Θέματα