«Η Μπαρτσελόνα θα ήταν η ίδια και χωρίς τον Γκουαρδιόλα»

Ο legend της Μπαρτσελόνα, Χρίστο Στόιτσκοβ, δήλωσε ότι οι Blaugrana θα είχαν περάσει στην ιστορία και χωρίς τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο αφού η ομάδα ήδη στρωμένη.

Με τον Γκουαρδιόλα οι Καταλανοί κατέκτησαν 14 τίτλους από το 2008 μέχρι το 2012 και θεωρούνται μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών. «Η Μπαρτσελόνα ήταν ήδη έτοιμη ομάδα. Η δουλειά του Πεπ ήταν εύκολη, ήξερε τη

δομή των μικρών τμημάτων. Ο Φρανκ Ράικαρντ δημιούργησε την ομάδα την οποία βρήκε ο Πεπ. Ο Μέσι και οι άλλοι είχαν κάνει ντεμπούτο με τον Ράικαρντ. Εκπληκτικά πράγματα θα συνέβαιναν με ή χωρίς τον Πεπ. Είχαν Ανρί, Ντέκο, Ροναλντίνιο, Ράφα Μάρκες, Πουγιόλ, Βίκτορ Βαλδές.

Τα πράγματα που χρειάστηκε να κάνει ο Πεπ ήταν λίγα, Ινιέστα και Πέδρο μπήκαν και υπήρχε περισσότερος χρόνος για τον Λιονέλ, η ομάδα ήταν έτοιμη» είπε ο Βούλγαρος, κάτοχος της Χρυσής Μπάλας το 1994 και μίλησε επίσης για τον Ζοσέ Μουρίνιο με τον οποίο επίσης συνυπήρξε στο Camp Nou. «Ηταν πολύ έξυπνος. Παρατηρούσε τα πάντα, από την προθέρμανση, μέχρι την προπόνηση, τη δουλειά που κάναμε με την μπάλα. Είχε πάντα μαζί του ένα χαρτί και ένα στιλό και έγραφε πράγματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα