Η ατάκα του Γιώργου Σαββίδη που έμεινε στην ιστορία

Σήμερα η ΑΕΚ έχει τα 92α γενέθλια της

Η ισοσελίδα της Ελλάδας, Sport24.gr επέλεξε σ’ αυτά τα γενέθλια, να ξεχωρίσει 11 ατάκες, που είναι σίγουρα οι επικεφαλίδες, σε μερικά από τα πιο λαμπρά κεφάλαια της ιστορίας της ΑΕΚ. Ανάμεσα σε αυτές είναι και μια ατάκα του Γιώργου Σαββίδη που την είπε το 1992 όταν έφευγε

από την ΑΕΚ μετά από πέντε χρόνια στην ομάδα.
«Φεύγω σαν πρωταθλητής για να μείνει σε όλους αυτή η ανάμνηση. Η ΑΕΚ θα είναι πάντα η οικογένεια μου, το σπίτι μου» είπε ο Γιώργος Σαββίδης.

Οι άλλες ατάκες:
1971 – Κώστας Νικολαϊδης
«Η Ελλάδα τότε είχε χούντα. Και η ΑΕΚ είχε την δική της χούντα. Την χούντα του Στάνκοβιτς. Χούντα βέβαια, που έφερε πρωτάθλημα».

1977 – Μίμης Παπαϊωάννου
«Το ξέραμε ότι μπορούσαμε να προκριθούμε. Και το πιο σημαντικό ήταν πως το βλέπαμε στα μάτια των Άγγλων ότι το ήξεραν και αυτοί».

1978 – Τάσος
«Ο κόσμος φώναζε και μου ζητούσε να σκύψω και να σπρώξω την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Όμως φοβήθηκα να μην με τιμωρήσει ο διαιτητής γι αυτό δεν το έκανα»

1981 – Λουκάς Μπάρλος
«Δεν ήθελα να πάρω από την ΑΕΚ, μόνο να δώσω. Δεν είμαι επενδυτής εγώ και μάλλον δεν έχω θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτή η ομάδα, είναι ότι σημαντικότερο είχα στη ζωή μου»

1989 – Στέλιος Μανωλάς
«Ήταν το παιχνίδι της ζωής μου. Δέκα χρόνια σε 90 λεπτά. Για μένα ο τίτλος αυτός ήταν όνειρο ζωής. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

1997 – Ηλίας Ατματσίδης
«Ήρωες ήταν ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης, όχι οι ποδοσφαιριστές»

1999 – Μανώλης Γλέζος
«Μετά το 40'-41', πρώτη φορά οι Έλληνες ομόθυμα στο πλευρό ενός λαού. Έχω γίνει πλέον φανατικός οπαδός της ΑΕΚ»

2000 – Ντέμης Νικολαϊδης
«Δηλαδή θα ήμουν αυτή τη στιγμή και θα είχα κερδίσει ένα Κύπελλο "κλέβοντας" τους παίκτες και την ομάδα του Ιωνικού; Θα κοιμόμουν ήσυχος; Δεν γίνεται, δεν το συζητάω. Δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση»

2002 – Θοδωρής Ζαγοράκης
«Θα μας πάρει δυο-τρεις μέρες να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε εδώ, απόψε».

2013 – Δημήτρης Μελισσανίδης
«Μιλάμε για μια ΑΕΚ δυνατή παντού, αυτοδύναμη, που να μην βασίζεται πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν, όπως είχε πει και ο πατριάρχης. Είναι δίπλα μας και μας καθοδηγούν. Γι αυτό και είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα