Η Άρσεναλ πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι

Το λονδρέζικο ντέρμπι είχε νικήτρια την Άρσεναλ, που επικράτησε με 2-1 της Τότεναμ στο "Emirates", και μάλιστα με ανατροπή.

Ο Αρτέτα πέτυχε την πρώτη νίκη σε ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, νίκησε για πρώτη φορά τον Μουρίνιο και η ομάδα του ελπίζει ακόμα για το... σεντόνι! Οι Gunners επικράτησαν 2-1 εντός έδρας της Τότεναμ, είναι στο -10 από την Τσέλσι, αλλά με ματς λιγότερο.

Η Άρσεναλ παρουσιάστηκε στο ντέρμπι χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ στο βασικό της σχήμα. Στο 16ο λεπτό, η Άρσεναλ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά το

σουτ του Σμιθ Ρόου σταμάτησε στο δοκάρι. Η Τότεναμ στην πρώτη τελική βρήκε δίχτυα, και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Λαμέλα (33') με τρομερή ραμπόνα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, πετυχαίνοντας έτσι το γκολ της χρονιάς!

Στο 37' η γηπεδούχος άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Σέντρικ βρήκε το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και στο 44' σημείωσαν το 1-1, όταν το σουτ του Όντεγκααρντ βρήκε στον Αλντερβάιρελντ και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 62' η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι. Ο Σάντσες πήγε άτσαλα στον Λακαζέτ και ο Γάλλος στο 64' από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε, πετυχαίνοντας το 2-1.

Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για την Τότεναμ στο 76', όταν ο Λαμέλα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 83' το γκολ του Κέιν σωστά  δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ενώ στο 90' έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία. Το φάουλ του Κέιν σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ το πλασέ του Σάντσες έδιωξε ο Γκάμπριελ στην γραμμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα