Η απολογία της Singapore Airlines και οι αποζημιώσεις που ζητούν οι επιβάτες

Η Singapore Airlines ζήτησε συγγνώμη για τον θάνατο ενός επιβάτη από καρδιακή προσβολή και δεκάδες ακόμη τραυματίες κατά τη διάρκεια σοβαρών αναταράξεων σε πτήση της χθες το πρωί. Ο διευθύνων σύμβουλος της Singapore Airlines, Goh Choon Phong, εξέφρασε τα «θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος επιβάτη» και αναφέρθηκε στο περιστατικό της πτήσης SQ321 σε μήνυμά του σε βίντεο.

«Λυπούμαστε βαθιά για

αυτό το περιστατικό και δεσμευόμαστε να παρέχουμε όλη την απαραίτητη υποστήριξη και βοήθεια στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο SQ321, καθώς και στις οικογένειες και τους αγαπημένους τους. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του επιβάτη που απεβίωσε.

Μια πτήση με 143 επιβάτες και μέλη του πληρώματος SQ321, που ήταν σε θέση να ταξιδέψουν, έφτασε στη Σιγκαπούρη σήμερα το πρωί στις 05:05 (ώρα Σιγκαπούρης).

Διαβάστε επίσης: Τι προκαλεί τις αναταράξεις του αέρα και πόσο τις επιδεινώνε η κλιματική κρίση

Άλλοι 79 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος από το SQ321 παραμένουν στην Μπανγκόκ. Αυτό περιλαμβάνει όσους λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονταν στην πτήση. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στο έδαφος παρέχοντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια».

 

Το αεροπλάνο Boeing 777-300ER εξετράπη της πορείας του προς την Μπανγκόκ με 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος μετά την πτήση με «ξαφνικές ακραίες αναταράξεις» πάνω από τη Μιανμάρ. Ένας επιβάτης πέθανε και η αεροπορική εταιρεία είπε ότι 30 επιβάτες νοσηλεύτηκαν για τραυματισμούς μετά από αναγκαστική προσγείωση πτήσης από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη στην Μπανγκόκ την Τρίτη. Το νοσοκομείο Samitivej είπε ότι νοσηλεύει 71 επιβάτες.

Οι  τραυματίες θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις

Οι επιβάτες που τραυματίστηκαν από σοβαρές αναταράξεις στην πτήση της Singapore Airlines αναμένεται να κινηθούν νομικά και να διεκδικήσουν αποζημίωση, αλλά το ποσό που ενδέχεται να λάβει ο καθένας μπορεί να διαφέρει ακόμη και για πανομοιότυπους τραυματισμούς λόγω διεθνούς συνθήκης.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μόντρεαλ, η Singapore Airlines είναι υπεύθυνη για ατυχήματα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν αναταράξεις, σε διεθνείς πτήσεις, ανεξάρτητα από το εάν ήταν αμέλεια της αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με τους δικηγόρους της αεροπορίας των ΗΠΑ. Εάν οι επιβάτες υποβάλουν μήνυση, η αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί να αμφισβητήσει αποζημίωση έως και 175.000$ περίπου.

Εάν ένας επιβάτης ζητήσει μεγαλύτερη αποζημίωση, η Singapore Airlines μπορεί να προσπαθήσει να περιορίσει την ευθύνη αποδεικνύοντας ότι έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγει τις αναταράξεις, δήλωσε ο Μάικ Ντάνκο, δικηγόρος στην Καλιφόρνια που εκπροσωπεί τους επιβάτες. Είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες σπάνια υπερισχύουν σε τέτοια επιχειρήματα.

Ο νομικός εκπρόσωπος των επιβατών είπε ότι η αεροπορική εταιρεία μπορεί επίσης να περιορίσει την ευθύνη της αν αποδείξει ότι ο επιβάτη φέρει μέρος της ευύνης για τον τραυματισμό, καθώς αγνόησε τις προειδοποιήσεις να φορέσει ζώνη ασφαλείας.

Το μέγεθος των αποζημιώσεων εξαρτάται συχνά από τη χώρα στην οποία υποβάλλεται η υπόθεση και τον τρόπο με τον οποίο το νομικό σύστημα αξιολογεί το ποσό της αποζημίωσης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Singapore Airlines,