Η απάντηση του Γραφ. Ευημερίας στο SigmaLive για τον 66χρονο άστεγο

Τα όσα ανέφερε στο SigmaLive για τον 66χρονο άστεγο στην Λεμεσό ο Εκπρόσωπος του Κινήματος ΕνΕργώ απορρίπτει κατηγορηματικά η Λειτουργός Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Στέφη Χρυσοστόμου.

Όπως ανέφερε, στον 66χρονο, ο οποίος είναι λήπτης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, είχαν δοθεί τέσσερις επιλογές για στέγασή του, τις οποίες ωστόσο απέρριψε.

Μια από αυτές ήταν και η στέγαση του σε σπίτι σε συγκεκριμένο

χωριό, την επίπλωση του οποίου καθώς επίσης την προκαταβολή και δύο ενοίκια, θα αναλάμβανε το Υπουργείο Εργασίας, μετά από σχετική έγκριση της ίδιας της Υπουργού.

Σήμερα, όπως ανέφερε η Λειτουργός, ο 66χρονος αποδέχθηκε να στεγαστεί στο εν λόγω σπίτι, το οποίο θα είναι έτοιμο να κατοικηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θα διευθετηθεί διαμονή του σε χώρο μέχρι τότε.

Όσον αφορά το κόστος της διαμονής του, όπως ανέφερε η κα Χρυσοστόμου, ο 66χρονος θα λαμβάνει το ΕΕΕ συν το επίδομα ενοικίου, που θα αποτελεί μεγάλο μέρος αυτού που πρέπει να καταβάλλεται.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή, τόνισε ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες και στο υπουργείο είναι πάντα ανοιχτή νοουμένου ότι «φτάνει αναφορά κοντά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα