Η απάντηση του Δ. Λευκωσίας για τις «πιέσεις» στους τροχονόμους για εξώδικα

Απάντηση εξέδωσε ο Δήμος Λευκωσίας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στο οποίο γινόταν αναφορά σε πιέσεις στους τροχονόμους για να εκδίδουν εξώδικα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσίευμα, περί πιέσεων που ασκούνται στους τροχονόμους του Δήμου Λευκωσίας, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Κύρια αποστολή της υπηρεσίας των Δημοτικών Τροχονόμων, όπως πολύ ορθά αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης εντός των Δημοτικών Ορίων Λευκωσίας και η βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. 

Ένα

από τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τροχονόμοι για να διασφαλίσουν τα πιο πάνω και κατ’ επέκταση την ομαλή λειτουργία της πόλης είναι τα εξώδικα. Είναι υποχρέωση του Δήμου να διατηρεί τα πεζοδρόμια ελεύθερα από αυτοκίνητα και αντικείμενα. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε παράλληλα, να τιμωρούμε τους παραβάτες με βάση τα όσα προβλέπει ο Νόμος

Στον Δήμο Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια επενδύθηκαν εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν μια σειρά από έργα, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές της πόλης, που θα εκπληρώνουν τους στόχους της βιώσιμης κινητικότητας. Να δημιουργηθεί, δηλαδή, ένα περιβάλλον πραγματικά πιο φιλικό για τους πολίτες, με καθαρό αέρα, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και μεγάλα, ασφαλή πεζοδρόμια, ώστε να μπορούν όλοι ανεξαιρέτως και κυρίως, τα παιδιά, τα άτομα της τρίτης ηλικίας και τα ΑΜΕΑ, να απολαμβάνουν τη βόλτα και την αγοραστική εμπειρία τους με ασφάλεια. 

Στην αναφορά του δημοσιεύματος για «κατά παραγγελία εξώδικα» διευκρινίζουμε oτι πέραν των περιπτώσεων όπου η ίδια υπηρεσία του Δήμου κρίνει ότι πρέπει να παρέμβει με αυξημένη παρουσία τροχονόμων, αρκετές  φορές είναι και οι ίδιοι οι πολίτες που επικοινωνούν για να αναφέρουν παρανομίες και να ζητήσουν την παρέμβαση μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις η υπηρεσία ανταποκρίνεται.

Σε σχέση με την αναφορά του  δημοσιεύματος στη στάση εργασίας των τροχονόμων λόγω της διαφοροποίησης του προγράμματος εργασίας τους αναφέρουμε ότι η διαφοροποίηση του προγράμματος έγινε για να ανταποκρίνεται η υπηρεσία στις ανάγκες της πόλης, με βάση τις ώρες αυξημένης κίνησης και κυκλοφορίας αλλά πάντοτε στο πλαίσιο της υφιστάμενης συλλογικής σύμβασης.  Θεωρούμε ευθύνη της υπηρεσίας του Δήμου – όλων των υπηρεσιών του Δήμου – να προσαρμόζονται στις ανάγκες της πόλης και των πολιτών και όχι το αντίθετο.  Είναι επαγγελματική μας υποχρέωση να εξυπηρετούμε τον φορολογούμενο πολίτη με την καλύτερη δυνατή και πλέον αποδοτική υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης: Φωνές για τα οχήματα στη Μακαρίου - Τι απαντά ο Δήμος (ΦΩΤΟΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λευκωσίας,lefkosias