Η απάντηση Μόρφου για τη «σχέση» του με τον Χριστοδουλίδη-Τι λέει για Αβέρωφ

Για τις Προεδρικές εκλογές αναφέρθηκε σε ομιλία του την Τετάρτη (19/10) ο Μητροπολίτης Μόρφου. Ο Μητροπολίτης Νεόφυτος δέχθηκε ερώτηση αν είναι του Νίκου Χριστοδουλίδη, απαντώντας «γιατί όχι του Αβέρωφ; Τουλάχιστον ο Αβέρωφ έχει και χιούμορ σαν εμένα και λέει και κυπριακές ατάκες».

Κληθείς να σχολιάσει ότι μαζί με άλλους Μητροπολίτες θα ψηφίσει Χριστοδουλίδη, απάντησε «ψέματα, ψέματα, ψέματα. Τον κ. Χριστοδουλίδη μια φορά τον συνάντησα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Τον παρακάλεσα

να μας βοηθήσει για την εκκλησία στη Λεύκα. Μου έδωσε κάποιες υποσχέσεις, να είναι καλά ο άνθρωπος αλλά δεν έκαμε τίποτε».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «δεν δικαιούμαι να πω στον κόσμο που έρχεται στις ομιλίες μου να ψηφίσουν τον κ. Αβέρωφ, τον κ. Χριστοδουλίδη, τον κ. Μαυρογιάννη ή τον Αχιλλέα Δημητριάδη που τον ξέρω».

Συμπλήρωσε ότι αυτά είναι ψέματα. «Χρησιμοποιούν το όνομα μας επειδή έχουμε μια εκτίμηση μέσα στον κόσμο. Ο κ. Χριστοδουλίδης ήταν μαζί με τον Αβέρωφ στην ίδια Κυβέρνηση που ψήφισε όλα αυτά τα άθεα νομοσχέδια. Γιατί δεν σηκώθηκε ο κ. Χριστοδουλίδης όταν ήταν υπουργός ή τώρα που είναι υποψήφιος και να διαφοροποιηθεί». Συμπλήρωσε ότι με αυτά τα νομοσχέδια καταστρέφεται η οικογένεια, η πατρίδα, το έθνος. «Προχθές είχαμε νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου με 50 ευρώ. Σηκώθηκε ο Χριστοδουλίδης ή ο Αβέρωφ για να μας πουν που πάει η οικογένεια;».

Ο Μητροπολίτης Μόρφου ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί όταν βρει υποψήφιο ο οποίος θα είναι κριτής της διαφθοράς και όλων των νομοσχεδίων της νέας τάξης πραγμάτων. «Εγώ νομίζω ότι ο κ. Χριστοδουλίδης είναι της νέας τάξης πραγμάτων. Δεν κομίζει κάτι διαφορετικό. Ακούω ότι πηγαίνει και εξομολογείται και ότι κοινωνά. Και ο Αβέρωφ μπορεί να τον κάνει αυτό το πράγμα που έχει και χιούμορ. 

Διαβάστε ακόμη: 

Αβέρωφ: «Θα κερδίσουμε- Ό,τι και εάν συμβεί δεν θα φύγω από την πολιτική»(vid)

Πρωτοπαπάς: Η μοναχική πορεία στις Προεδρικές και το διάστημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόρφου, Χριστοδουλίδη#45Τι, Αβέρωφ,morfou, christodoulidi#45ti, averof