Ο ρωσικός «αποχαιρετισμός» στην Τρας: «Μια καταστροφικά αναλφάβητη ντροπή»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαιρέτισε σήμερα την αποχώρηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Λιζ Τρας, λέγοντας ότι ήταν μια ντροπή για μια ηγέτιδα που θα μείνει στην ιστορία για την «καταστροφική αγραμματοσύνη» της.

«Η Βρετανία δεν έχει γνωρίσει ποτέ μια τέτοια ντροπή από πρωθυπουργό», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Διαβάστε επίσης: Οι θυελλώδεις 45 ημέρες της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της Βρετανίας

Ο ισχυρισμός περί αναλφαβητισμού φαίνεται να αναφέρεται στην

επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει η Τρας στη Μόσχα λίγο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Σε μια συνάντηση με τον βετεράνο υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, φάνηκε να μπερδεύει δύο περιοχές της Ρωσίας με την Ουκρανία, προκαλώντας τον χλευασμό του Ρώσου διπλωμάτη και σε όλα τα talk shows της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας- «Άντεξε» έξι εβδομάδες στην πρωθυπουργία της Βρετανίας

"Σημαντικό το Ηνωμένο Βασίλειο να βρει σταθερότητα το συντομότερο δυνατόν, δηλώνει ο πρόεδρος Μακρόν  

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι σημαντικό το Ηνωμένο Βασίλειο να βρει «σταθερότητα το συντομότερο δυνατό», σχολιάζοντας την παραίτηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Λιζ Τρας.

«Θέλουμε, πάνω απ' όλα, σταθερότητα», είπε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Σε προσωπικό επίπεδο, πάντα στεναχωριέμαι βλέποντας έναν συνάδελφο να αποχωρεί», πρόσθεσε.

Σύμμαχοι με ισχυρούς δεσμούς ΗΠΑ-Βρετανία, λέει ο Μπάιντεν μετά την παράιτηση Τρας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία είναι μόνιμοι σύμμαχοι και ο ισχυρός δεσμός τους θα συνεχιστεί, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της Βρετανίδας Πρωθυπουργού Λιζ Τρας.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ισχυροί σύμμαχοι και φίλοι και αυτό το γεγονός δεν θα αλλάξει ποτέ. Ευχαριστώ την Πρωθυπουργό Λιζ Τρας για τη συνεργασία της σε μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της απόδοσης ευθύνης στη Ρωσία για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας", ανέφερε.

Ο Μπάιντεν είπε ότι ΗΠΑ και Βρετανία θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία καθώς εργάζονται από κοινού για αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρας, Μια,tras, mia