Η ανακοίνωση του «υπεξ» μετά τη συμφωνία για την Πύλα

Σύμφωνα με την Kıbrıs Postası, το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ του κατοχικού καθεστώτος και της UNFICYP για την κατασκευή του δρόμου Πύλας-Άρσους.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, η αναγκαιότητα του έργου του δρόμου Πύλας – Άρσους, ο οποίος εκπονήθηκε για καθαρά ανθρωπιστικούς σκοπούς, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πολιτών μας που ζουν στο χωριό Πύλα στο έδαφος της «ΤΔΒΚ» και στα χωράφια τους στην Πύλα, είχε επανειλημμένα μεταφερθεί στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων

Εθνών (UNFICYP) τα τελευταία 25 χρόνια που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, και μετά από την απαραίτητη ενημέρωση, τα έργα του δρόμου ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό.

Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την κατασκευή του δρόμου Πύλας – Άρσους, επιτεύχθηκε συμφωνία στις 9 Οκτωβρίου 2023.

Οι εργασίες κατασκευής του δρόμου που ξεκίνησαν από την πλευρά του Άρσους συνεχίζονται και όπως έχουμε υποσχεθεί, ο δρόμος που θα διευκολύνει τη ζωή του λαού μας που ζει στην Πύλα θα ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Όπως έχουμε τονίσει στις συναντήσεις μας με την UNFICYP, η «ΤΔΒΚ» θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει τη χρήση του δρόμου για παράνομη μετανάστευση και λαθρεμπόριο.

Η «ΤΔΒΚ», όπως δεν έχει ταχθεί εναντίον των έργων που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του πληθυσμού της Πύλας και έχουν υλοποιηθεί σε συνεννόηση με όλα τα σχετικά μέρη, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη έργων που σέβονται το καθεστώς της Πύλας και ωφελούν όλους όσοι ζουν στην Πύλα με εποικοδομητική κατανόηση στο μέλλον.

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, αποτελεί νομική υποχρέωση όλα τα σχέδια και τα έργα που αφορούν τη νεκρή ζώνη στην Κύπρο να υλοποιούνται με τη γνώση και την έγκρισή μας. Το κράτος μας θα συνεχίσει να εκπληρώνει όλες τις απαραίτητες επακόλουθες ενέργειες με αυξανόμενη αποφασιστικότητα για να διασφαλίσει ότι αυτή η νομική υποχρέωση θα τηρηθεί.

Ως «ΤΔΒΚ», θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι μια δίκαιη, ρεαλιστική και βιώσιμη συμφιλίωση στο νησί βασίζεται στις σχέσεις καλής γειτονίας που βασίζονται στη συνεργασία που θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ξεχωριστών ανεξάρτητων κρατών».

Διαβάστε επίσης: Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαιρετίζει τη συμφωνία για την Πύλα

Keywords
Τυχαία Θέματα