Η «Αλ Αχράμ» για τη Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου

Θέματα ασφάλειας, ενέργειας και καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης θα απασχολήσουν κυρίως τους ηγέτες της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Ελλάδας, κατά τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιήσουν στις 10 Οκτωβρίου στην Ελούντα της Κρήτης, γράφει σε ειδικό της δημοσίευμα η «Αλ Αχράμ».

«Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να πραγματοποιήσουν τριμερή σύνοδο την επόμενη εβδομάδα στη Κρήτη για να συζητήσουν την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε όλα τα επίπεδα», τονίζει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, αναφορικά με την Σύνοδο Κορυφής της Κρήτης.

Παράλληλα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι τρεις χώρες θα συζητήσουν και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της οικονομικής τους συνεργασίας.

Επίσης, θα συζητηθούν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η συριακή κρίση και το παλαιστινιακό, η κατάσταση στη Λιβύη και η ενίσχυση των δεσμών της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος, η «Αλ Αχράμ», αναφέρεται και στη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Χριστοδουλίδης και Σάμεχ Σούκρι, οι οποίοι και προετοίμασαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Κρήτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα