Τ/κ Τύπος: "Οι Ε/κ πρέπει να ξυπνήσουν από το όνειρο"

Η χθεσινή συνάντηση Οζερσάι – Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, η συζήτηση στη «βουλή» για τον προϋπολογισμό της «αστυνομίας» και οι σχετικές με τις συλλήψεις για το Νεβρόζ δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν, όπως και οι δηλώσεις του «υπουργού εργασίας» για 47 φακέλους διαφθοράς, με την εμπλοκή και μιας πρώην «υπουργού», κυριαρχούν στον τ/κ Τύπο. Αναφορά γίνεται στη μόλυνση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία του εργοστασίου πορτοκαλιών και χυμού, το οικονομικό πρόγραμμα της «κυβέρνησης», οι δηλώσεις του Τούρκου

Προέδρου για την Κύπρο κ.ά.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δεν μπορώ να δώσω γνώμη», αναφέρεται στη χθεσινή δήλωση του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν στη συζήτηση στη «βουλή» του προϋπολογισμού της «αστυνομίας», για τις συλλήψεις που αφορούν τον εορτασμό του Νεβρόζ. Αλλού γράφει για «άνοιξη της Άγκυρας» και πως ο Οζερσάι, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, δήλωσε ότι βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η «αριστερή κίνηση» θα πραγματοποιήσει σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την «πρωθυπουργία» για τις συλλήψεις για το Νεβρόζ και θα διαβάσουν το διήγημα του (φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη του HDP της Τουρκίας) Σελαχαττίν Ντεμιρτάς.

Η «Χαλκίν Σεσί», με τίτλο «Οι Ε/κ πρέπει να ξυπνήσουν από το όνειρο», αναφέρεται στη δίωρη συνάντηση Τσαβούσογλου – Οζερσάι στην Άγκυρα, κατά την οποία συζήτησαν το θέμα των υδρογονανθράκων και το πώς το ψευδοκράτος θα είναι πιο «ενεργό στο εξωτερικό». Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα Ντεριά Κανμπάι δήλωσε ότι η νοοτροπία της ε/κ πλευράς, που δεν μπορεί να ενοποιήσει ούτε τα κινητά τηλέφωνα, «δεν μπορεί να κάνει τίποτε μαζί μας». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρώην «διευθυντής» του «τμήματος βακουφίων» ανέφερε ότι η διοίκηση θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Δύσκολη η δουλειά της 'κυβέρνησης'», γράφει ότι μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα στη «βουλή», η «κυβέρνηση» έχει πιο δύσκολη διαδικασία ενώπιόν της, αυτή με τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του οικονομικού πρωτοκόλλου με την Τουρκία. Αλλού γράφει ότι μετά τη συνάντηση Τσαβούσογλου – Οζερσάι στην Άγκυρα, έγιναν αυστηρές προειδοποιήσεις προς τον «νότο», εννοώντας την ε/κ πλευρά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας προκάλεσε η είδηση της σεξουαλικής παρενόχλησης 9χρονου κοριτσιού από 43χρονο στην Κερύνεια.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «15 χρόνια δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τη φυσική καταστροφή», αναφέρεται στα λύματα από το εργοστάσιο της Cypruvex για τη συσκευασία των πορτοκαλιών. Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός εργασίας» Ζεκί Τσελέρ αναφέρθηκε στη «βουλή» σε 47 φακέλους για διαφθορά που αφορούν το «υπουργείο» του και σε υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πρώην «υπουργός» και νυν «βουλευτής». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τ/κ.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «47 φάκελοι, δεκάδες ονόματα», γράφει ότι στις υποθέσεις διαφθοράς που εστάλησαν στη «γενική εισαγγελία» από το «υπουργείο εργασίας» εμπλέκεται η πρώην «υπουργός» Σεριφέ Ουνβερντί και ο πρώην «διευθυντής του γραφείου» στο ίδιο «υπουργείο» και σήμερα «βουλευτής» με το ΚΕΕ, Αϊτάτς Τσαλούντα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ένας Τ/κ και ένας Ε/κ που αγαπούν την ειρήνη και μένουν στην Αυστραλία, ήρθαν στην Κύπρο και σήμερα ξεκινούν την πορεία ειρήνης από την Καρπασία και θα καταλήξουν στην Πάφο. Αλλού γράφει ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε πως στο θέμα των υδρογονανθράκων βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα