Ο άγνωστος θάνατος του γιου ενός αρχιναζιστή στην Κύπρο

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία επανέφερε στο διαδικτυακό διάλογο ο δημοσιογράφος/ερευνητής Nathan Morley που αφορά τον  θάνατο στην Κύπρο ενός 77χρονου Γερμανού το 2018. 


«Με έκπληξη ανακάλυψα ότι ο Γερμανός συνταξιούχος που σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στη Λεμεσό πριν από δύο χρόνια δεν ήταν άλλος από τον Barthold Henkell-von Ribbentrop, γιο του Υπουργού Εξωτερικών του Χίτλερ. Πώς κάτι τέτοιο ξέφυγε από το ραντάρ; Είμαι αρκετά σίγουρος ότι αυτό δεν καλύφθηκε στον Τύπο», αναφέρει στο twitter.

Το

συγκεκριμένο περιστατικό κάλυψε πριν 2 χρόνια η Γερμανική εφημερίδα Bild η οποία σημειώνει πως ο γιος του Ναζιστή  Ρίμπεντροπ πέθανε από τις συνέπειες ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος στην Κύπρο. Τάφηκε από την οικογένειά του στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.  Προηγουμένως έκανε καριέρα στην Deutsche Bank ενώ σε ηλικία 70 ετών παντρεύτηκε μια γυναίκα 29 ετών νεότερη.

Σύμφωνα με μια μικρή έρευνα που έκανε το Sigmalive, εντοπίστηκε ότι ο Ρίμπεντροπ που διέμενε στην περιοχή Παρεκκλησιάς, συγκρούστηκε στις 3 Απριλίου του 2018 με προπορευόμενο όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού στο ύψος του Ψεματισμένου.


Ακολούθως νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική  όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς και η κατάστασή του φαινόταν να βελτιώνεται. Ωστόσο μετά από 18 μέρες  υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο  το οποίο ενδεχομένως να οδήγησε στον θάνατό του.  Ως ημερομηνία θανάτου του καταγράφεται η 5 Ιουνίου 2018.

 

Για την ιστορία o πατέρας του, ο  Ούλριχ Φρίντριχ Βίλλι Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ ήταν Γερμανός εθνικοσοσιαλιστής πολιτικός με μεγάλη επιρροή που διετέλεσε υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του Αδόλφου Χίτλερ από το 1938 μέχρι το 1945.

Το όνομά του έμεινε περισσότερο γνωστό στην ιστορία για την  συμφωνία που πέτυχε με τον ο Σοβιετικό ομόλογό του, τον Υπουργό Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Βιατσεσλάβ Μιχάηλοβιτς Μόλοτοφ. Πρόκειται για το περιβόητο Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ που υπογράφτηκε στις 23 Αυγούστου του 1939, όπου  η Ναζιστική Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση δεσμεύτηκαν  να μην επιτεθεί η μία στην άλλη. Επίσης, καθεμία έπρεπε  να μείνει ουδέτερη, αν η άλλη αναμιχθεί σε πόλεμο.

Μετά το πέρα του ΒΠΠ , ο Ρίμπεντροπ  είχε συλληφθεί, κατηγορηθεί και καταδικαστεί στα πλαίσια της δίκης της Νυρεμβέργης για τα α) Συνωμοσία για την κατάκτηση της απολύτου εξουσίας στη Γερμανία β) Εγκλήματα εναντίον της ειρήνης γ) Εγκλήματα πολέμου δ) Εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας. Χωρίς να δείξει ούτε ίχνος μετάνοιας απαγχονίστηκε στις 16 Οκτωβρίου  1946.

Διαβάστε επίσης: Στο φως σοβιετικά έγγραφα για τη συμφωνία Στάλιν - Χίτλερ (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα