Βρετανοί τουρίστες και Κύπρος: Μηδαμινό το ενδιαφέρον για τον Αύγουστο

Στην Κύπρο έρχονται από το ερχόμενο Σάββατο, Βρετανοί τουρίστες αφού η χώρα μπαίνει στην κατηγορία Β'. Φέτος ωστόσο, τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα έχουμε συνηθίσει αφού το ενδιαφέρον των Βρετανών είναι μηδαμινό.

Εντωμεταξύ, «πόλεμος» φαίνεται να έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μεταξύ Ισπανίας και Βρετανίας με αφορμή την απόφαση των τελευταίων να βάζουν καραντίνα τους τουρίστες που επιστρέφουν από Ισπανία. Η βρετανική Κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει 14 μέρες καραντίνα σε όποιον επιλέξει

κάποιο ισπανικό θέρετρο για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Για τους Ισπανούς η απόφαση συνεπάγεται «τουριστική καταστροφή κολοσσιαίων διαστάσεων», σύμφωνα με τον Τύπο, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Σάντσεθ έκανε λόγο για λανθασμένη και δυσανάλογη απόφαση τονίζοντας ότι μεγάλο κομμάτι της χώρας της Ιβηρικής έχει χαμηλότερο επιδημιολογικό δείκτη από τη Μεγάλη Βρετανία.Μηδαμινό το ενδιαφέρον τους και για Κύπρο όπως αναφέρει στο SigmaLive ο Επίτιμος Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Άκης Κελεπέσης.

Από την 1η Αυγούστου η Κύπρος θα υποδεχθεί Βρετανούς τουρίστες, με το Υπουργείο Υγείας να προχωρεί την 28η Ιουλίου στην ανακοίνωση για την νέα κατηγοριοποίηση της Βρετανίας. Η Βρετανία λοιπόν μπαίνει στην Β Κατηγορία από το ερχόμενο Σάββατο ενώ οι προβλέψεις δεν είναι και τόσο θετικές για την βιομηχανία του τουρισμού. Η νέα κατηγοριοποίηση της Βρετανίας δεν είναι κάτι που θα αλλάξει δραστικά τις αφίξεις Βρετανών στο νησί μας, σημειώνει ο Υφυπουργός Τουρισμού σε δηλώσεις του στο SigmaLive. «Από την στιγμή που οι οργανωτές ταξιδιών δεν θα εντάξουν την Κύπρο στο πρόγραμμά τους προς το παρόν, δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο», σημειώνει ο κ. Περδίος.

Σε δηλώσεις του εντωμεταξύ ο Δώρος Τάκκας (Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ), προ ημερών, είχε αναφέρει ότι οι τουριστικοί πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου «έχουν ενημερώσει πως μέχρι η χώρα τους να ενταχθεί στην κατηγορία Α, οι Βρετανοί δεν πρόκειται να ταξιδέψουν στην Κύπρο ακόμα και εάν το τεστ κορωνιού είναι δωρεάν. Δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον από Βρετανούς να ταξιδέψουν υπό αυτές τις συνθήκες στο νησί μας και προς το παρόν δεν περιμένουμε καμία κίνηση από την αγγλική αγορά», είπε ο κ.Τάκκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα