«Η Άγκυρα έχει μετατραπεί σε Ουχάν»- Ειδικοί δεν αποκλείουν νέο lockdown

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Άγκυρα οδηγούν στα όρια τα νοσοκομείο της πόλης και οι Αρχές της Τουρκίας ίσως χρειαστεί να επιβάλουν ένα νέο lockdown για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση, αναφέρουν γιατροί στην τουρκική πρωτεύουσα.

Η Άγκυρα είναι τώρα το επίκεντρο της επιδημίας COVID-19 της Τουρκίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση, και παρόλο που οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο για νέο lockdown, αξιωματούχοι πίσω από

κλειστές πόρτες συζητούν τα νέα μέτρα που θα χρειαστεί να εφαρμόσουν.

«Η Άγκυρα έχει μετατραπεί σε Ουχάν», αναφέρει στο Reuters ο καθηγητής γηριατρικής Mustafa Cankurtaran της Ιατρική Σχολή του Hacettepe της Άγκυρας, αναφερόμενος στην κινεζική πόλη όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός.

«Θα πρέπει να επιβληθεί lockdown 10-14 ημερών. Τα όρια του συστήματος υγείας μπορεί να ξεπεραστούν», ανέφερε στο Twitter την Τετάρτη, προτρέποντας την κυβέρνηση να ανοίξει όλα τα ιατρικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών μονάδων υγείας.

Δύο αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι ο αριθμός των περιπτώσεων στην Άγκυρα αυξάνεται γρηγορότερα από το αναμενόμενο και τα τρέχοντα μέτρα, όπως η μάσκα και η κοινωνική απόσταση, δεν είχαν τα αποτελέσματα που περίμεναν.

«Τα καθημερινά θετικά κρούσματα είναι αρκετά αυξημένα και προκαλούν δυσφορία, ενώ όλοι έχουν αρχίσει να βλέπουν καθημερινά νέες περιπτώσεις στον στενό τους κύκλο», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

«Εάν δεν ληφθούν νέα μέτρα, φαίνεται ότι θα είναι πιο δύσκολο να αποφευχθούν νέα προβλήματα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, αναφέροντας ότι θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα «με βάση την πόλη».

Η Τουρκία γνωρίζει τη δεύτερη κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού λόγω της "απροσεξίας" σε γάμους και σε άλλες κοινωνικές συγκεντρώσεις, δήλωσε εξάλλου ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, μεσούσης της ταχείας αύξησης του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων.

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνεδρίαση του επιστημονικής του ομάδας για τον κορωνοϊό, ο Κοτζά δήλωσε ότι η πρωτεύουσα Άγκυρα καταγράφει την ταχύτερη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων τελευταία.

«Η επιδημία συνεχίζεται ολοένα και περισσότερο. Ο ιός εξαπλώνεται σε περισσότερους ανθρώπους κάθε μέρα. Τα διαγνωστικά μας τεστ αυξάνονται καθημερινά, οι αριθμοί των νέων ασθενών μας δεν μειώνονται», υπογράμμισε ο Κοτζά.

#Turkey Coronavirus Cases at 274943 Persons https://t.co/EkhSgbQMHh pic.twitter.com/vILxzob2pK

— Trading Economics (@tEconomics) September 4, 2020

Διαβάστε επίσης:  Τέσσερα νέα κρούσματα του ιού στην Κύπρο – Όλες οι πληροφορίες

Keywords
Τυχαία Θέματα