Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο 36 ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ

Είναι γνωστό ότι η UEFA θα αλλάξει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη συμμετοχή 36 ομάδων και περισσότερα παιχνίδια ανά σεζόν, ωστόσο φαίνεται να επανεξετάζει τα εισιτήρια που θα δίνονται βάσει της προϊστορίας των ομάδων στην διοργάνωση.

Η κίνηση για την δημιουργία της European Super League

επιτάχυνε τις αλλαγές που σχεδίασε η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσή της. 

Η μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ θα αλλάξει με περισσότερες ομάδες (από 32 θα γίνουν 36) και νέο σύστημα διεξαγωγής που θα θυμίζει την Ευρωλίγκα, ώστε να γίνονται περισσότερα παιχνίδια κάθε περίοδο. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Times» υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για το τι θα γίνει με τις ομάδες που θα παίρνουν τα δύο εισιτήρια συμμετοχής με βάση την ιστορία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Για παράδειγμα, από την Αγγλία η Τότεναμ (που την προηγούμενη περίοδο τερμάτισε στην έβδομη θέση της Πρέμιερ Λιγκ) θα είχε προβάδισμα έναντι της Λέστερ και της Γουέστ Χαμ κάτι που προκαλεί αντιδράσεις από τους οπαδούς των μικρότερων θεωρητικά ομάδων. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αναμένεται να συνεδριάσει τον επόμενο μήνα και να πάρει την τελική απόφαση σχετικά με αυτά τα δύο εισιτήρια, ένα θέμα που αποτελεί ακόμα «αγκάθι» καθώς ουδείς θέλει να υπάρξουν αντιδράσεις από συλλόγους και φιλάθλους. 

Keywords
Τυχαία Θέματα