Η TotalEnergies αγόρασε γερμανική εταιρεία παραγωγής ΑΠΕ, 9 GW

Συμφωνίες με το Ίδρυμα Aloys Wobben (AWS) για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), Quadra Energy, υπέγραψε η TotalEnergies.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της TotalEnergies, η Quadra Energy, η οποία ιδρύθηκε το 2012 και διαθέτει «εικονικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», συνολικής ισχύος 9 GW, είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους συγκεντρωτές

παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη Γερμανία - τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη με την υψηλότερη ανάπτυξη ΑΠΕ.

Εξειδικευμένη στη συγκέντρωση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με την TotalEnergies, η Quadra Energy αγόρασε την παραγωγή από περίπου 5.000 αιολικούς και ηλιακούς σταθμούς το 2022 και στη συνέχεια μεταπώλησε 14 TWh στις αγορές χονδρικής και σε Γερμανούς μεταπωλητές και πελάτες.

Αναφέρει επίσης ότι η Quadra Energy έχει επίσης αναπτύξει από το 2021 ένα χαρτοφυλάκιο μεσοπρόθεσμων συμβάσεων για την αγορά 2 TWh ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την πώλησή τους μέσω εταιρικών Power Purchase Agreement (PPAs).

Η TotalEnergies αναφέρει ότι η εξαγορά αυτή, η οποία υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών, θα της επιτρέψει να ενισχύσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία.

Η TotalEnergies θα αξιοποιήσει την εκτεταμένη τεχνογνωσία των 40 μελών του προσωπικού της Quadra Energy, καθώς και την καινοτόμο πλατφόρμα πρόγνωσης καιρού.

Το 2022, η TotalEnergies παρήγαγε περισσότερες από 33 TWh ηλεκτρικής ενέργειας και είχε ακαθάριστη εγκατεστημένη ισχύ 17 GW για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα