Η Serie A πωλεί 1,7 δισ το 10% της εταιρείας που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά

Οι ομάδες της Serie A προσπαθούν να βρουν λύσεις για την κρίση και τις απώλειες των 600 εκ. ευρώ, μία από αυτές είναι η σύσταση εταιρείας, η οποία θα διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Λίγκας. Και ήδη βρέθηκε επενδυτής για 1,7 δις ευρώ.

Οι 20 ομάδες της Λίγκας αποφάσισαν να ιδρύσουν μία νέα εταιρεία, στην οποία

θα κατέχουν μετοχές και η οποία θα είναι υπεύθυνη για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, των αγώνων «pay per view» αλλά και του διαφημιστικού χρόνου. Μία κίνηση, προκειμένου να σωθούν οικονομικά μετά τις ζημιές 600 εκ. ευρώ από την κρίση του κορωνοϊού.

Και φαίνεται πως ήδη βρήκαν και επενδυτή ή μάλλον ένα γκρουπ εταιρειών, το οποίο ενδιαφέρεται να επενδύσει και να αγοράσει το 10% της νέας εταιρίας, δίνοντας το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ. Ένα νούμερο εκπληκτικό με βάση την οικονομική κατάσταση στον κόσμο γενικότερα. Βέβαια ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς πως θα κλείσει η συμφωνία αν και οι 20 ομάδες της Serie A ψήφισαν «ναι» στην πρόταση αγοράς. «Κάνουμε κάτι μοναδικό σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς. Υπάρχουν πολλά ακόμα να δούμε αλλά έχουμε δεχθεί την προσφορά» δήλωσε ο πρόεδρος της Serie A, Πάολο Νταλ Πίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα