Αναστάτωση στο Τιμόθειο:Ο ιδιοκτήτης διώχνει ηλικιωμένους&δίνει τελεσίγραφο

Αναστάτωση επικρατεί από νωρίς το πρωί στο Τιμόθειο ίδρυμα στα Λατσιά. Πρόκειται για τον οίκο ευγηρίας όπου εντοπίστηκαν 10 άτομα θετικά στον ιό.

Τις προηγούμενες μέρες ο ιδιοκτήτης σε δημόσιες του δηλώσεις ισχυρίστηκε ότι τα κρούσματα δεν προήλθαν από το εσωτερικό της δομής αλλά από άτομο που επισκεπτόταν το Νοσοκομείο Λευκωσίας. Στις ίδιες δηλώσεις μάλιστα ο ιδιοκτήτης του ιδρύματος ανέφερε ότι οι εργαζόμενοί του δεν θέλουν να δουλέψουν υπό τέτοιες συνθήκες, «ενός θανατηφόρου ιού», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ: Ιδιοκτήτης οίκου ευγηρίας: Να φύγουν οι θετικοί-Υπάλληλοι αρνούνται

να μείνουν

Σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ο ιδιοκτήτης έδωσε τελεσίγραφο στους συγγενείς των διαμενόντων στη δομή να τους παραλάβουν μέχρι τις 09.30. Σε επικοινωνία του ΣΙΓΜΑ με τον ιδιοκτήτη, ειπώθηκε πως μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή των ηλικιωμένων από τους οικείους τους ο ίδιος θα κλειδωθεί εντός του κτηρίου. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι εδώ και δυο βδομάδες δεν μπορεί να φάει ούτε να κοιμηθεί. Σύγκρινε μάλιστα τη δική του κατάσταση με αυτήν συναδέλφου του στην Ελλάδα ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του μετά που εντοπίστηκε ανεπάρκεια στον χώρο και η μετάδοση του ιού στους ηλικιωμένους ενοίκους. 

Επιπρόσθετα το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε και με τον Πάμπο Χαριλάου από τον ΟκΥΠΥ ο οποίος επιβεβαίωσε το εν λόγω περιστατικό και επανέλαβε ότι με βάση τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας δεν προβλέπεται να μεταφέρονται εκτός δομής οι ηλικιωμένοι που δεν χρήζουν νοσηλείας. Υπάρχουν 10 θετικά άτομα και ένα εξ αυτών διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Χθες μάλιστα αργά το απόγευμα πήγε ασθενοφόρο στον χώρο του ιδρύματος, μαζί με νοσηλευτές και δεν τους επιτράπηκε να μπουν μέσα γιατί ο ιδιοκτήτης είπε ότι δεν θέλει ασθενοφόρο αλλά θέλει να παραλάβουν τους ασθενείς και να τους διακομίσουν στο Νοσοκομείο.
ΟκΥΠΥ και Υπουργείο Υγείας προβαίνουν στις δέουσες ενέργειες με συσκέψεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα που προκύπτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα