Η Interpol αποκλειστικά στο SigmaLive για το ζήτημα του Jho Low

Μέσω και της Interpol, η οποία δημοσίευσε το όνομα του Jho Low στην κατηγορία των ερυθρών αγγελιών, γίνονται ενέργειες για τον εντοπισμό του Μαλαισιανού καταζητούμενου επιχειρηματία Jho Low. Όπως έχει ήδη ειπωθεί, η Κύπρος έλαβε ενημέρωση το 2018 ότι ο Low ήταν στις λίστες της Interpol.

Το

SigmaLive απηύθυνε το πρωί της Παρασκευής, 8 Νοεμβρίου, ερώτημα προς το Γραφείο Τύπου της Interpol, με το οποίο ζητούσε ενημέρωση για τον χρόνο κατά τον οποίο δημοσιεύθηκε στις λίστες της ο Μαλαισιανός επιχειρηματίας.

Η Interpol ανταποκρινόμενη στο ερώτημα του SigmaLive ανέφερε ότι στο ενδεχόμενο που οποιαδήποτε από τις 194 χώρες μέλη μοιραστεί πληροφορίες με τη Γενική Γραμματεία της Interpol που εδρεύει στη Λυόν και αυτές αφορούν έρευνες και άτομα, τότε τα στοιχεία αυτά παραμένουν στην κυριότητα της χώρας αυτής.

Ως εκ τούτου, η Interpol δεν σχολιάζει πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένες υποθέσεις ή άτομα εκτός από ειδικές περιστάσεις και μετά από έγκριση της χώρας η οποία εμπλέκεται.

Αναφορικά με το ερώτημα για τον Low, το Γραφείο Τύπου της Interpol παραπέμπει στις Αρχές της χώρας από όπου πιστεύεται ότι εκδόθηκε η ειδοποίηση, για περαιτέρω ενημέρωση.

Να σημειωθεί ότι ο Low δεν εντοπίζεται στην ιστοσελίδα της Interpol, εκεί όπου δημοσιεύονται οι καταζητούμενοι με κόκκινη σήμανση. Η Interpol, ωστόσο, εξηγεί στη σελίδα της ότι επί του παρόντος υπάρχουν κοντά στις 58.000 έγκυρες κόκκινες ειδοποιήσεις από τις οποίες 7 χιλιάδες είναι δημόσιες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν η βοήθεια του κοινού είναι απαραίτητη για τον εντοπισμό ενός ατόμου ή που αποτελούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, τότε γίνεται δημοσίευση στη σελίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα