Αποστασιοποιούνται από το ψήφισμα των απεργιών οι καθηγητές Τεχνικών Σχολών

Λίγα μόνο 24ωρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία των καθηγητών, στην οποία θα αποφασίσουν υπέρ ή κατά των απεργιών/στάσεων στη διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων ανά τετράμηνο, η ΟΕΛΜΕΚ παραμένει διχασμένη.


Αν και τη Δευτέρα οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης θα ρίχνουν τα ψηφοδέλτιά τους στις κάλπες που θα στηθούν, οι καθηγητές των Τεχνικών Σχολών, παρόλο που επηρεάζονται και αυτοί από τις εξετάσεις τετραμήνων θα συνεχίσουν

κανονικά τη σχολική τους ημέρα.

Η οργάνωση των καθηγητών Τεχνικών Σχολών, ΟΛΤΕΚ, δεν έχει πάρει απόφαση να προχωρήσει σε ψηφοφορία, αφού όπως δήλωσε στο SigmaLive ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, δεν έχουν τις ίδιες θέσεις όσον αφορά στον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων.

«Είμαστε μια ανεξάρτητη οργάνωση. Δεν θα κρίνουμε την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να προχωρήσει σε ψηφοφορία, ωστόσο εμείς δεν αποφασίσαμε κάτι τέτοιο. Θέση της δική μας οργάνωσης είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις εξετάσεις τετραμήνων. Τα στηρίζουμε, αλλά όχι όπως ισχύουν τώρα», είπε.

Ο κ. Λυσάνδρου εξήγησε πως «ο θεσμός έχει να δώσει πολλά στη δημόσια εκπαίδευση και αυτό που αναμένουμε είναι μετά την αξιολόγηση της πρώτης χρονιάς να διαμορφωθούν κάποια πράγματα. Αυτό που θα θέλαμε είναι οι εξετάσεις να πραγματοποιούνται τη δεύτερη βδομάδα και να μην γίνονται μαθήματα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εξετάσεων».

Όσον αφορά στην πιθανή απόφαση των μαθητών να προχωρήσουν με μέτρα ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις εξετάσεις τετραμήνων, ο κ. Λυσάνδρου είπε πως και αυτό είναι δική τους απόφαση που δεν συνδέεται με εμάς.

Σημειώνεται πως η διαδικασία για ψήφιση του ερωτήματος που θέτει στα μέλη της η ΟΕΛΜΕΚ, έχει ξεκινήσει από σήμερα για ειδικές περιπτώσεις, όπως είναι τα εσπερινά σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα