Η Grow Green κερδίζει σε Ευρωπαικό διαγωνισμό

Δύο βραβεία κέρδισε η μαθητική εταιρεία Grow Green της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Επιχείρηση της χρονιάς 2017» του Junior Achievement Europe (JA) που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 11 και 13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Πάνω από 200 φοιτητές, που εκπροσωπούν 37 φοιτητικές ομάδες,

συγκεντρώθηκαν φέτος στις Βρυξέλλες για να γιορτάσουν τις κορυφαίες εταιρείες JA από όλη την Ευρώπη. Το διαγωνισμό, που διήρκησε 2 ημέρες, παρακολούθησαν 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του Βασιλιά των Βέλγων Φιλίππου. Την τελευταία σχολική χρονιά, το πρόγραμμα της JA «Επιχείρηση της Χρονιάς» αριθμούσε πάνω από 300.000 συμμετέχοντες φοιτητές σε 40 χώρες της Ευρώπης. Μέσα από τη διαδικασία μάθησης για τη λειτουργία μιας εταιρείας, οι μαθητές του προγράμματος JA Company δημιουργούν και εμπορεύονται πραγματικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Στην GrowGreen απονεμήθηκε το Βραβείο Access της FedEx, το οποίο αναγνωρίζει επιχειρήσεις, των οποίων οι δραστηριότητες προβάλλουν καλύτερα τις αρχές της παγκόσμιας σύνδεσης. Επιπλέον, η CEO της GrowGreen Ειρήνη Ανδρέου, έλαβε το βραβείο JA Alumni Leadership το οποίο αναγνωρίζει μαθητές που επέδειξαν εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, επιδρώντας θετικά στην ομάδα και στην εταιρεία τους.

Η κα Ελοΐζα Σαββίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Junior Achievement Cyprus, δήλωσε: «Πρόκειται για δύο πολύ διακεκριμένα βραβεία και αυτό αποδεικνύει ότι, με τη σωστή υποστήριξη και περιβάλλον, οι Κύπριοι μαθητές έχουν το επιχειρηματικό ταλέντο και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αριστεύσουν σε διαγωνισμό Ευρωπαϊκού επιπέδου».

Ο Τεύκρος Χειμώνας, μαθητής της GrowGreen, σημείωσε: «Ο διαγωνισμός ήταν μια από τις πιο πολύτιμες εμπειρίες που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα και πρόκειται να μείνει στο μυαλό μας ως μια εκπληκτική ανάμνηση. Αποκτήσαμε δεξιότητες που θα ήταν δύσκολο να αποκομίσουμε από οποιαδήποτε άλλη εμπειρία στη ζωή μας και είμαστε ευγνώμονες που συμμετείχαμε στον διαγωνισμό και δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τις προσπάθειες μας».

Η εταιρεία Grow Green κέρδισε το φετινό διαγωνισμό «Μαθητική Επιχείρηση» του JA Κύπρου που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Η εταιρεία δημιούργησε μια βιοδιασπώμενη γλάστρα με το όνομα «πράσινο κουτί» από επαναχρησιμοποιημένο καφέ. Η γλάστρα μπορεί να μεταφυτευθεί απ’ ευθείας στο χώμα αφού διασπάται στο έδαφος ενώ ταυτόχρονα ο καφές δρα σαν λίπασμα για το φυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση», μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του JA Cyprus (www.jacyprus.org) ή να επικοινωνήστε με την Έλενα Μιχαήλ, Συντονίστρια Προγραμμάτων, στο 97715909 ή στο elena.michael@jacyprus.org.

Ο οργανισμός JA Cyprus υποστηρίζεται από:

Στρατηγικός Συνεργάτης: AstrobankΕταίροι: Cyta, MetLife Κύπρου και PwC ΚύπρουΥποστηρικτές: MS Jacovides Group, AON Hewitt Κύπρου και Πανεπιστήμιο ΛευκωσίαςΘεσμικός Συνεργάτης: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Keywords
Τυχαία Θέματα