«Απειλή για σύγκρουση λόγω επιστροφής περιουσίας σε Ε/κ»

Με διαφορετική θεματολογία οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες καλύπτουν την επικαιρότητα, με τη συμφωνία Τραμπ – Κιμ να αναφέρεται μόνο σε δύο εφημερίδες πρωτοσέλιδα, ενώ στις ίδιες δύο εφημερίδες γίνεται αναφορά στα εγκαίνια του αγωγού Trans Anatolia (ΤΑΝΑΡ) που έγιναν χθες, παρουσία και του Μουσταφά Ακιντζί, στο Εσκίσεχιρ της Τουρκίας. Θέματα παιδείας, ο συνεχιζόμενος απόηχος της απόφασης του Νικόλα Σκουρίδη να επανεγκατασταθεί στο χωριό του στον Λάρνακα της Λαπήθου και το πολιτειακό σύστημα στα κατεχόμενα, είναι τα κύρια πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Απειλή

για σύγκρουση από το μέτωπο των εθνικιστών», αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση των 8 οργανώσεων και συνδέσμων για την απόφαση της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» να επιστρέψει στον Νικόλα Σκουρίδη την περιουσία του και την επιθυμία αυτού να εγκατασταθεί στο χωριό του, τον Λάρνακα Λαπήθου. Αλλού αναφέρεται στην αυτοκτονία 68χρονου με κυνηγετικό όπλο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του γιου της μεταφέρθηκε χθες από τις κεντρικές φυλακές στο νοσοκομείο Λευκωσίας.


Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Το τέρας που δημιουργήσαμε μπορεί να ισοπεδωθεί», αναφέρεται σε ομιλία της πρώην «προέδρου» της «βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ σε συνέδριο του ιδρύματος Φαζίλ Κιουτσιούκ για το υφιστάμενο καθεστώς διοίκησης στα κατεχόμενα, το προεδρικό σύστημα και το κοινοβουλευτικό σύστημα. Αλλού αναφέρεται στην προεκλογική εκστρατεία τριών υποψηφίων «δημάρχων», του Μεχμέτ Χαρμαντζί στη Λευκωσία, του Νιντάι Γκιουγιορντού στην Κερύνεια και Ισμαήλ Αρτέρ στην Αμμόχωστο. Σε άλλο θέμα γράφει για απόπειρα αυτοκτονίας καταδίκου εντός των κεντρικών φυλακών.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μεγάλη ένταση στη βουλή», γράφει ότι η μη συνεδρίαση της ολομέλειας της «βουλής», λόγω έλλειψης απαρτίας, για δύο συνεχόμενες ημέρες, έχει προκαλέσει ένταση μεταξύ «κυβέρνησης» και αντιπολίτευσης που αλληλοκατηγορούνται. Σε άλλο θέμα γράφει για συμφωνία στην ιστορική σύνοδο του Αμερικανού Προέδρου με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη. Αλλού γράφει ότι έγιναν τα εγκαίνια του αγωγού ΤΑΝΑΡ, στα οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, πρόεδροι γειτονικών κρατών και ο Μουσταφά Ακιντζί.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Θα αλλάξουν οι εξετάσεις εισδοχής στα κολέγια», γράφει ότι ο «υπουργός παιδείας» Τζεμάλ Οζγιγίτ δήλωσε πως το υφιστάμενο σύστημα δύο εξεταστικών εντός της σχολικής χρονιάς για την εισαγωγή σε κολέγια, δεν είναι δίκαιο, και έχουν ξεκινήσει μελέτη για να το αλλάξουν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επιταχύνεται η διαδικασία για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου. Αλλού γράφει για τη γέφυρα ενέργειας από την Ασία στην Ευρώπη και τα εγκαίνια χθες του αγωγού ΤΑΝΑΡ.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Από τους 10 μαθητές οι 7 πάνε πανεπιστήμιο», αναφέρεται σε στοιχεία που έδωσε ο «διευθυντής» του «τμήματος ανώτερης εκπαίδευσης και διεθνών σχέσεων» για το ποσοστό των τελειόφοιτων μαθητών που δίνουν εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλού γράφει ότι ο επικεφαλής της κλινικής ψυχασθενών και νευροπαθών δήλωσε πως, εάν "η παιδοκτόνος μητέρα είχε ψυχολογικά προβλήματα, έπρεπε να είναι υπό κράτηση στην κλινική". Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αύξηση σημειώθηκε στις τιμές των κρεάτων λίγο πριν αρχίσει το μπαϊράμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα