«Γυμνές αλήθκειες»…κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΦΩΤΟΣ)

Facebook και Instagram, κατακλύστηκαν τις τελευταίες ημέρες με… «Γυμνές αλήθκειες». Μηνύματα στην κυπριακή διάλεκτο με στόχο την ενημέρωση των νέων για τη σεξουαλικότητα και τα στερεότυπα μέσα στις σχέσεις.


Πρόκειται για μια νέα εκστρατεία του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού, που δίνει συνέχεια στις παρόμοιες εκστρατείες του όπως το, «Το Σεξ εν Όπως τα Σουβλάκια», «Σκέφτου #ΜεΤηνΠάνωΚκελλέ».

Όλες οι εκστρατείες του Συνδέσμου σύμφωνα με την Εκτελεστική Διευθύντρια, Μαρία Επαμεινώνδα, έχουν τον ίδιο στόχο «να δοθεί η αφορμή να ξεκινήσουν συζητήσεις, διάλογοι ακόμα και στοχασμοί, μεταξύ των νέων, μεταξύ φίλων, συντρόφων, συναδέλφων, και των μελών της οικογένειας τους. Επιδιώκουν να προβληματίσουν τα νέα άτομα για τον τρόπο που επικοινωνούν και εκφράζονται μέσα στις σχέσεις τους, αλλά και για τον τρόπο που βάζουν τα όρια τους».

Μιλώντας στο SigmaLive, η κα Επαμεινώνδα είπε πως οι «Γυμνές αλήθκειες» προέκυψαν μετά από το εκπαιδευτικό εργαστήρι που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο στο οποίο συμμετείχαν νέοι από 20 μέχρι 25 ετών.

«Ακούσαμε και μαζέψαμε τις απόψεις των νέων που συμμετείχαν στο εργαστήρι μέσα από συζήτηση που αφορούσε τις προσωπικές τους εμπειρίες και τα ταμπού που αντιμετωπίζουν καθημερινά», εξήγησε.

Η χρήση της κυπριακής διαλέκτου σύμφωνα με την κα Επαμεινώνδα ήταν επιλογή των νέων που συμμετείχαν στο εργαστήρι. «Ήταν δική τους απόφαση τα κυπριακά. Θεώρησαν ότι θα έχει πιο μεγάλη απήχηση».

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει συμμετοχή από τους αναγνώστες και να παραθέσουν τις δικές τους «γυμνές αλήθκειες».

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός, εθελοντικός οργανισμός με συνεισφορά στον τομέα της σεξουαλικής υγείας, των υγιών σχέσεων και των σεξουαλικών δικαιωμάτων. 

«Μια από τις κύριες προτεραιότητες του Συνδέσμου είναι η  πρόληψη μέσα από την εκπαίδευση.  Ο Σύνδεσμος προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια σεξουαλικής υγείας και ευημερίας», σύμφωνα με την κα Επαμεινώνδα.

Ο Σύνδεσμος παρέχει στήριξη και πληροφόρηση μέσω της Γραμμής 1455 σε θέματα σεξουαλικότητας, σχέσεων, αντισύλληψης, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, σεξουαλικής βίας και κακοποίησης κ.α.  Λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 10:00 μ.μ.. ανώνυμα, εμπιστευτικά και δωρεάν. 

Keywords
Τυχαία Θέματα