H «πόλη φάντασμα» στο Βαρώσι - Εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ για ιστορία της Κύπρου

Ένα εντυπωσιακό ντοκυμαντέρ με θέμα την ιστορία Κύπρου με επίκεντρο την διαίρεση μετά την τουρκική εισβολή toy 1974 παρουσιάζει ο δημοσιογράφος John Harris . Το πρώτο από τα τέσσερα  βίντεο που κυκλοφόρησαν στο youtube είναι ένα χρονικό με πλάνα από την περίκλειστη περιοχή Βαρωσίων και ιστορικά ντοκουμέντα καθώς και βίντεο εποχής.  Εστιάζει ιδιαίτερα στην περίοδο ανακύρηξης της

Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, τον ρόλο των εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας-Ηνωμένου Βασιλείου και τα όσα τραγικά ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια. Το βίντεο πλησιάζει μέχρι στιγμής το 1 εκατομμύριο προβολές.

 Το 3o επεισόδιο θα επικεντρωθεί στις κατεχόμενες περιοχές με τον δημοσιογράφο να παρουσιάζει συνεντεύξεις από Τουρκοκύπριους  ακούγοντας την ιστορία τους. Το επεισόδιο 4 θα αφορά τα γαϊδούρια της Καρπασίας.

Τα ντοκιμαντέρ υποστηρίζονται από το Cometeer. Ο Johny Harris είναι κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος. Αυτή τη στιγμή εδρεύει στην Ουάσιγκτον, DC, αναφέροντας ενδιαφέρουσες τάσεις και ιστορίες από όλο τον κόσμο. Το οπτικό στυλ του Johnny συνδυάζει κινούμενα γραφικά με κινηματογραφική βιντεοσκόπηση για να δημιουργήσει περιεχόμενο που εξηγεί περίπλοκα ζητήματα με σχετικούς τρόπους. Είναι κάτοχος BA στις διεθνείς σχέσεις από το Brigham Young University και MA στη διεθνή ειρήνη και επίλυση συγκρούσεων από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα