Γραμματέας ΣΑ Ρωσίας: Δεν βιάζονται να ολοκληρώσουν την πολεμική επιχείρηση

Η Ρωσία δεν βιάζεται να ολοκληρώσει την πολεμική της επιχείρηση στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι «ιδανικό σενάριο» για το ΝΑΤΟ θα ήταν μια ατελείωτη σύγκρουση στη χώρα αυτή, από όπου πρέπει «να ξεριζωθεί ο ναζισμός κατά 100%», δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πάτρουσεφ σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία ρωσική εφημερίδα «Αργκουμέντι Ι Φάκτι».

«Δεν κυνηγάμε κάποιες προθεσμίες», είπε ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος απαντώντας σε

ερώτηση για τις ανησυχίες μερίδας πολιτών σχετικά με την παράταση της ρωσικής επιχείρησης. «Ο ναζισμός χρειάζεται να ξεριζωθεί κατά 100%, διαφορετικά θα σηκώσει κεφάλι ήδη μετά από μερικά χρόνια και μάλιστα σε πιο τερατώδη μορφή», υποστήριξε ο άλλοτε επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και επί πολλά χρόνια συνεργάτης του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει για τη ρωσική ηγεσία η «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, ο Ν. Πάτρουσεφ επικαλέστηκε το παράδειγμα της Διάσκεψης του Πότσδαμ, λέγοντας ότι πρόκειται για σειρά μέτρων, «εκτός από την τιμωρία των ναζί εγκληματιών, ακυρώθηκαν οι νόμοι του Τρίτου Ράιχ, οι οποίοι νομιμοποιούσαν τις διακρίσεις βάσει φυλής, εθνικότητας, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων» και «από το σχολικό πρόγραμμα διαγράφηκαν τα ναζιστικά και μιλιταριστικά δόγματα». «Η χώρα μας έθετε τέτοιους είδους στόχους το 1945, θέτουμε τους ίδιους στόχους και τώρα, απελευθερώνοντας την Ουκρανία από τον νεοναζισμό», ισχυρίστηκε ο Ρώσος αξιωματούχος, θυμίζοντας ότι τότε στο πλευρό της ΕΣΣΔ ήταν η Αγγλία και οι ΗΠΑ, οι οποίες σήμερα «πήραν άλλη θέση, υποστηρίζοντας τον ναζισμό και ενεργώντας επιθετικά ως προς την πλειονότητα των χωρών του κόσμου».

Ο Ν. Πάτρουσεφ εκτίμησε ότι όσοι στη Δύση αμφισβητούν τη δράση των νεοναζί στην Ουκρανία «δεν θα βγάλουν τα ροζ γυαλιά τους» πριν υποστούν κάτι αντίστοιχο στις δικές τους πόλεις και είπε ότι «θα ήθελε να ρωτήσω τους Αμερικανούς, ποια είναι η διαφορά μεταξύ του νεοναζί, ο οποίος πυροβόλησε ανθρώπους σε σουπερμάρκετ (σ.σ. στο Μπάφαλο) και τους ενόπλους του Αζόφ, οι οποίοι καθημερινά και επί χρόνια ταπείνωναν και σκότωναν άμαχο πληθυσμό στο Ντονμπάς».

Εάν η Ουκρανία «παρέμενε ανεξάρτητη και δεν κυβερνιόταν από το σημερινό καθεστώς μαριονετών, που έχουν ως έμμονη ιδές την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, θα είχε προ καιρού ήδη εκδιώξει από το έδαφός της όλη τη ναζιστική δυσωδία», υποστήριξε ο Ν. Πάτρουσεφ, εκτιμώντας ότι «ειδικά η καθοδήγηση ουσιαστικά από ΝΑΤΟϊκούς της κυβέρνησης του Κιέβου οδήγησε στο καταστροφικό σενάριο», αλλά και ότι «ιδανικό σενάριο για όλη τη Βορειοατλαντική Συμμαχία με επικεφαλής το ΝΑΤΟ» είναι μια ατελείωτη σύγκρουση, «που θα σιγοκαίει στη χώρα αυτή».

Η Ουκρανία χρειάζεται στη Δύση ως αντίβαρο της Ρωσίας, καθώς και ως πεδίο βολής για την ανακύκλωση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, ΕΊΠΕ.» Φουντώνοντας τις εχθροπραξίες οι ΗΠΑ τροφοδοτούν με χρήμα το στρατιωτικό-βιομηχανικό τους σύμπλεγμα, βγαίνοντας ξανά, όπως και στους πολέμους του 20ού αιώνα, κερδισμένες. Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι της Ουκρανίας αντιμετωπίζονται από τις ΗΠΑ ως αναλώσιμο υλικό, το οποίο δεν έχει θέση στο λεγόμενο “χρυσό δισεκατομμύριο”», το «αγγλοσαξονικό», όπως το περιέγραψε, δόγμα, «το οποίο προβλέπει ότι στον κόσμο αυτό μπορεί να ακμάσει περιορισμένος αριθμός ανθρώπων».

Κατά τον Ρώσο αξιωματούχο, «οι Αγγλοσάξονες» και σήμερα «συνεχίζουν να υπαγορεύουν τους όρους τους στον κόσμο, καταπατώντας με θράσος τα κυρίαρχα δικαιώματα των κρατών, καλύπτοντας τις ενέργειές τους με λόγια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και τη δημοκρατία», ενώ «δεν ενδιαφέρονται για την άνθηση των ευρωπαϊκών κρατών, κάνουν το παν για την εξαφάνισή τους από το βάθρο των οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών».

Αναφερόμενος ειδικά στις ΗΠΑ και σχολιάζοντας την πρόταση να χαρακτηριστεί η Ρωσία «κράτος τρομοκράτης»,  ο Ν. Πάτρουσεφ υποστήριξε ότι «σήμερα είναι ευκολότερο να πούμε ποια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις δεν εμφανίστηκε με αμερικανική συνδρομή», καθώς «οι ΗΠΑ τις χρησιμοποιούν ευρέως ως εργαλείο γεωπολιτικής αντιπαράθεσης», μεταξύ άλλων και με τη Ρωσία.

«Καθοδηγούμενες από τα δικά τους δήθεν εθνικά συμφέροντα, οι ΗΠΑ ενόπλως ανέτρεψαν τα μη αρεστά καθεστώτα στη Λιβύη, το Ιράκ, προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο στη Συρία και ως κεντρική επιθετική δύναμη σε όλες τις περιπτώσεις εμφανίζονται οι εξτρεμιστικές ομάδες, η περαιτέρω ενοποίηση των οποίων οδήγησε στη δημιουργία του τρομοκρατικού τέρατος με το όνομα Ισλαμικό Κράτος, μετά την Αλ-Κάιντα και το κίνημα των Ταλιμπάν, που τέθηκε εκτός αμερικανικού ελέγχου», είπε ο κομβικός για θέματα ασφαλείας Ρώσος αξιωματούχος, χωρίς να παραλείψει να μιλήσει για «θερμές σχέσεις της Ουάσιγκτον με τους νεοναζί τραμπούκους στην Ουκρανία».

Σχολιάζοντας την προοπτική περαιτέρω διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «κάθε άλλο παρά αμυντική, αλλά ξεκάθαρα κλασική επιθετική στρατιωτική συμμαχία, η είσοδος στην οποία προϋποθέτει αυτόματη μεταφορά σημαντικού μέρους κυριαρχίας στην Ουάσιγκτον», ο κ. Πάτρουσεφ είπε ότι «η Ρωσία θα εκλάβει την επέκταση των στρατιωτικών υποδομών της Συμμαχίας στο έδαφος της Φινλανδίας και της Σουηδίας ως άμεση απειλή για τη δική της ασφάλειας και θα είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει».

«Η Τουρκία και η Κροατία είναι αλήθεια ότι έχουν αντιρρήσεις, αλλά νομίζω ότι παρ’ όλ’ αυτά Ελσίνκι και Στοκχόλμη θα ενταχθούν στη συμμαχία, διότι έτσι αποφάσισε η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες, που ελέγχονται από εκείνη», εκτίμησε ο Ν. Πάτρουσεφ.

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε ότι «όλοι οι στόχοι, που έθεσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, θα εκπληρωθούν, δεν μπορεί να συμβεί κάτι διαφορετικό, καθόσον η ιστορική αλήθεια είναι με την πλευρά μας», υποστήριξε ότι «την μοίρα της Ουκρανίας θα την ορίσει ο λαός, ο οποίος κατοικεί στο έδαφός της», αλλά και ότι η Ρωσία «ποτέ δεν ρύθμιζε τις τύχες κυρίαρχων κρατών», αλλά, αντιθέτως βοηθούσε χώρες να κατοχυρώσουν την κρατική τους ύπαρξη.

«Υποστηρίξαμε και τις ΗΠΑ τον καιρό του εμφυλίου πολέμου τους. Στη Γαλλία παρείχαμε επανειλημμένως βοήθεια. Στο Συνέδριο της Βιέννης το 1815 δεν επιτρέψαμε την ταπείνωσή της, αλλά και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δύο φορές σώσαμε το Παρίσι. Ειδικά η ΕΣΣΔ δεν επέτρεψε στους Άγγλους και τους Αμερικανούς το 1945 να διαμελίσουν τη Γερμανία σε πολυάριθμα κράτη. Καλώς γνωστός είναι και ο αποφασιστικός ρόλος της Μόσχας στην ένωση της Γερμανίας, εναντίον της οποίας περισσότερο εναντιώθηκαν ειδικά οι Γάλλοι και οι Άγγλοι. Εξίσου σημαντικό ρόλο έπαιξε η Ρωσία στην ιστορία της πολωνικής κρατικής οντότητας», είπε στη ρωσική εφημερίδα ο Ρώσος αξιωματούχος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα