Γραφείο εμπορικών εξαγωγών άνοιξε η Άγκυρα στα κατεχόμενα

Η Τουρκική Συνέλευση Εξαγωγέων (TİM) άνοιξε την Κυριακή το πρώτο διεθνές γραφείο αντιπροσωπείας στην κατεχόμενη Λευκωσία. Σύμφωνα με την Daily Sabah το γραφείο εγκαινιάστηκε σε συνεργασία με το «Τουρκικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου» (CTCI) στο πλαίσιο «μιας προσπάθειας για τη μεταφορά της εμπειρίας του στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και το παγκόσμιο εμπόριο και την πραγματοποίηση κοινών δραστηριοτήτων κατάρτισης».

Σε ομιλία του στην τελετή έναρξης,

ο πρόεδρος του TİS İsmail Gülle δήλωσε ότι ξεκίνησε ένα σημαντικό έργο για την ανάπτυξη του περιφερειακού εμπορίου μεταξύ «των δύο χωρών».

«Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας στην υποδομή της νομοθεσίας για το εξωτερικό εμπόριο, τη στρατηγική για την είσοδο στην αγορά, την πρόσβαση στα μοντέλα χρηματοδότησης, την καινοτομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτρονική εξαγωγή και την επιχειρηματικότητα με τους ‘’Κύπριους΄΄΄γνωστούς μας και τον επιχειρηματικό μας κόσμο. Θα ενισχύσουμε το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, θα εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την τουρκοκυπριακή βιομηχανία και τον κόσμο του εμπορίου, θα  προχωρήσουμε μαζί προς το αειφόρο μέλλον της παραγωγής, της βιομηχανίας και του διασυνοριακού εμπορίου », σημειώνει ο Gülle .

Ο λεγόμενος  «υπουργός» Οικονομίας και Ενέργειας του ψευδοκράτους, Χασάν Τάσου, τόνισε ότι το γραφείο του ΤΙΜ είναι ικανό να ανοίγει πολλές πόρτες.

Ο πρόεδρος του CTCI, Candan Avunduk, δήλωσε ότι το ρεκόρ των εξαγωγών της Τουρκίας το 2019, η αειφόρος αύξηση των εξαγωγών της για χρόνια και τα επιτεύγματά του στην εξεύρεση νέων αγορών για τα προϊόντα της ήταν ενθαρρυντικά και καθιστούν  υπερήφανους τους Τουρκοκύπριους.

Keywords
Τυχαία Θέματα