Γράφει ιστορία η Φραπάρ! Πρώτη γυναίκα διαιτητής σε ευρωπαϊκό τελικό!

Ιστορία θα γραφτεί το βράδυ της 14ης Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η κορυφαία Γαλλίδα διαιτητής, Στεφανί Φραπάρ, ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα της Λίβερπουλ με την Τσέλσι για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Tον περασμένο Απρίλιο, η Στεφανί Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα που σφύριζε στην μεγάλη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου (Αμιάν-Στρασμπούρ). Λίγους μήνες αργότερα, η 35χρονη διαιτητής ορίζεται να διευθύνει το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι! 

Μια πραγματικά ιστορική στιγμή για το ευρωπαϊκό, αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς ποτέ ξανά γυναίκα

δεν είχε διευθύνει αγώνα ανδρών σε διοργάνωση της UEFA. Και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία όχι μόνο αποφάσισε να... ανοίξει την πόρτα στο γυναικείο φύλλο και για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες Ανδρών, αλλά να το κάνει σε ένα από τα σπουδαιότερα ματς της χρονιάς, ανάμεσα στην κάτοχο του Champions League κι εκείνη του Europa League

Σημειώνεται ότι η Φραπάρ είχε διευθύνει και τον φετινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που διεξήχθη στην Λιόν, ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ολλανδία, ενώ παλαιότερα σφύριξε και τον ημιτελικό του Euro 2017 γυναικών Αγγλία-Ολλανδία. 

Στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Τσέλσι, η Γαλλίδα διαιτητής θα έχει βοηθούς την συμπατριώτισσά της Μανουέλα Νικολόσι, με την Μισέλ Ο'Νιλ (Ιρλανδία) που ήταν μαζί της και στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ. Στο VAR θα είναι ο Κλεμέν Τουρπάν (Γαλλία), με βοηθούς τους Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία), Μαρκ Μπορς (Γερμανία) και Μασιμιλιάνο Ιράτι (Ιταλία). 

«Έχω πει πολλές  φορές ότι οι δυνατότητες του γυναικείου ποδοσφαίρου δεν έχουν όρια και χαίρομαι που η Στέφανι Φραπάρ ορίστηκε να διευθύνει το φετινό ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ μαζί με τις Νικολόσι και Ο'Νιλ. Ως οργανισμός δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου σε όλους τους τομείς κι ελπίζω ότι η ικανότητα και η αφοσίωση που έχει δείξει η Στεφανί σε όλη την καριέρα της για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, θα αποτελέσει έμπνευση για εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες σε όλη την Ευρώπη. Δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια για να πραγματοποιήσει κανείς το όνειρό του», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν. 

πηγή:sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα