Γρ. Επιτρόπου Εθελοντισμού : Πολυδιάστατο το έργο Προσκόπων και Οδηγών Κύπρου

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναγνωρίζει ότι  οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί είναι από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του εθελοντικού κινήματος και συγχαίρει το Σώμα Προσκόπων Κύπρου και το Σώμα Κυπρίων Οδηγών για το πολυδιάστατο  έργο που επιτελούν.


Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης (22 Φεβρουαρίου), το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού αναφέρει πως ο Προσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη Κίνηση για νέους σε

ολόκληρο τον κόσμο, με περισσότερα από 54 εκατομμύρια μέλη σε 223 χώρες.

Όπως σημειώνει η Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών απαριθμεί πέραν των 10εκ. μελών σε 150 χώρες.

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού αναφέρει ότι στην Κύπρο, στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας επιτρέπει στα μέλη του Σώματος να παρουσιαστούν στα σχολεία τους φορώντας την πλήρη Προσκοπική Στολή.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Στις 22 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία γεννήθηκε ο ιδρυτής του Προσκοπισμού Λόρδος Robert Baden-Powell το 1857, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης.

Η Ημέρα καθιερώθηκε το 1926, ούτως ώστε οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί να συλλογίζονται τις αξίες των Οργανώσεών τους.
Επίσης, αποστέλλουν ευχές σε όσους ανήκουν σε αυτή τη μεγάλη παγκόσμια οικογένεια και πραγματοποιούν εράνους για να βοηθήσουν Προσκόπους και Οδηγούς σε φτωχές περιοχές.
 
Τέλος, το Γραφείο Επιτρόπου αναφέρει πως τα αγόρια και τα κορίτσια που εντάσσονται στον Προσκοπισμό και στον Οδηγισμό ανακαλύπτουν ικανότητες και αναπτύσσουν δεξιότητες, που θα τους είναι χρήσιμες, όχι μόνο στην παιδική κι εφηβική ηλικία, αλλά και για το υπόλοιπο της ενήλικης ζωής τους, ενώ σημειώνει ότι μαθαίνουν στην πράξη την αξία των συμμετοχικών-δημοκρατικών διαδικασιών οργάνωσης, διοίκησης και λήψης αποφάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιτρόπου Εθελοντισμού, Πολυδιάστατο, Προσκόπων, Οδηγών Κύπρου,epitropou ethelontismou, polydiastato, proskopon, odigon kyprou