Γ.Πατούλης: Σημαντική η βοήθεια Κύπρου στις πυρκαγιές

Μια εβδομάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εκφράζει στο ΚΥΠΕ την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια της Κύπρου, σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Τον Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος καθώς και πυρόπληκτους Δήμους, επισκέφθηκε το πρωί αντιπροσωπεία της εφημερίδας "Η Λεμεσός", με αφορμή την αυριανή παράδοση 24 τόνων από είδη πρώτης ανάγκης

και φάρμακα, που συγκεντρώθηκαν σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού, άλλες Τοπικές Αρχές, αλλά και οργανωμένα σύνολα και πολίτες από ολόκληρη την Κύπρο.

Όπως μας ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης, "οι αδελφοί Κύπριοι, μέσα από τη δυνατότητα που δόθηκε από τη Λεμεσό αλλά και από εθελοντές, δημιούργησαν μια σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης, κάτι που στις μέρες μας έχει μια ιδιαίτερη αξία όταν υπάρχει εθνικό πένθος, όταν χάθηκαν δεκάδες άνθρωποι από την πυρκαγιά και που προφανώς, αυτό το ξεκλήρισμα συνοδεύτηκε και από πυρόπληκτους, οι οποίοι χρειάζονται τη δική μας βοήθεια".

"Συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά, το θεωρούμε πολύ σημαντικό, οι αδελφοί Κύπριοι να βρίσκονται κοντά μας και αυτό να μεταφράζεται μέσα από συγκεκριμένη βοήθεια", συμπλήρωσε και ευχαρίστησε τη Λεμεσό αλλά και την Κύπρο γενικότερα, διαμηνύοντας πως "πέραν από αυτό, είμαστε αδέλφια για οτιδήποτε αμφίδρομα χρειαστεί η δική μας σχέση".

Κληθείς να αναφερθεί την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται μια εβδομάδα μετά την τραγωδία, ο Γιώργος Πατούλης είπε πως τα συνεργεία καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός προσπαθούν να δούνε ποιοι είναι και που βρίσκονται οι 25 αγνοούμενοι, "την ώρα που ο αριθμός των ανθρώπων που χάσανε τη ζωή τους με έναν μαρτυρικό τρόπο, είναι μεγάλος".

Οι ανθρωπιστικές ομάδες, συνέχισε, είναι κοντά στις περιοχές, στο επίπεδο της καταγραφής, της βοήθειας και της αλληλεγγύης και πρόσθεσε "χρειάζονται πολλά πράγματα να γίνουν, ενώ υπάρχει πάντα ένα γιατί, γιατί να συμβεί αυτό".

"Υπάρχει πάντα και μια συγγνώμη η οποία δεν έχει δοθεί από τους αρμόδιους, που ενδεχομένως σχετίζονται με όλα αυτά", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Συνολικά 24 τόνοι από φάρμακα, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και είδη ένδυσης και υπόδησης, συγκεντρώθηκαν μέσα σε τρεις μόλις μέρες, από την εκστρατεία που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, ενώ όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, Αθηνά Σπύρου, όλα επιλέγηκαν "προσεγμένα, στη βάση των αναγκών που καθορίστηκαν από τις ελληνικές αρχές".

Η κ. Σπύρου αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα, όπου εκ μέρους του Δήμου και του Δημάρχου Νίκου Νικολαϊδη, θα παραδώσει μαζί με την αντιπροσωπεία της εφημερίδας "Η Λεμεσός", τη βοήθεια της Λεμεσού προς τους πυρόπληκτους.

"Η ανταπόκριση και ευαισθητοποίηση του Δήμου ήταν άμεση και σε συνεργασία με την εφημερίδα, από την επομένη του τραγικού περιστατικού, έγινε έκκληση στο κοινό και άρχισε η συλλογή των αναγκαίων ειδών", συμπλήρωσε η κ.Σπύρου.

Από την Αθήνα, ο διευθυντής της εφημερίδας "Η Λεμεσός", Σάκης Στυλιανού, δήλωσε εξάλλου στο ΚΥΠΕ, πως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος στο εμπορευματοκιβώτιο που στάλθηκε την περασμένη Παρασκευή, με εμπορικό πλοίο και το οποίο κατέπλευσε χθες βράδυ στο λιμάνι του Λαυρίου.

Το εμπορευματοκιβώτιο, σύμφωνα με τον κ.Στυλιανού, θα παραδοθεί αύριο στις αποθήκες στον Ασπρόπυργο, ενώ όσα είδη δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν, θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού ή και σε άλλα συναφή ιδρύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα