Γονείς: «Είμαστε σε καλό δρόμο»-Κρίσιμη η σημερινή μέρα

Μπορεί να καταφέρουμε να έχουμε μια πρόταση για το αδιέξοδο στην Παιδεία, ανέφερε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για δική τους μεσολαβητική προσπάθεια, ο κ. Νικηφόρου ανέφερε πως, μετά τις συναντήσεις που είχαν τόσο με τον Υπουργό Παιδείας όσο και με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, μελέτησαν τα όσα είχαν ενώπιόν τους και εάν συσταθεί μια πρόταση θα είναι συγκεκριμένη και θα υποβληθεί όταν θα είναι σίγουροι πως θα τύχει αποδοχής και από τις δύο πλευρές.

Αν χρειαστεί,

είπε, θα την υποβάλουμε.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους ανέφερε πως τόσο η πρωτοβουλία των Γονέων όσο και η προσπάθεια της ΣΕΚ είναι καλοδεχούμενες και, εάν συγκεκριμενοποιηθούν προτάσεις, θα τεθούν ενώπιον των Σωμάτων.

Η ρίζα του κακού, είπε, είναι η έλλειψη θεσμικού διαλόγου, ο οποίος είναι και ζητούμενο.

Κληθείς να σχολιάσει τη δημοσίευση των αδειών ασθενείας των Εκπαιδευτικών από την Ελεγκτική Υπηρεσία, ανέφερε πως οι όποιες άδειες δίδονται, δεν είναι παράνομες και εγκρίνονται από κάποιους.

Τόνισε πως οι διάφορες κατά καιρούς παρεμβάσεις, διαμορφώνουν μια εικόνα, και αυτό που επιχειρείται είναι η απαξίωση του Δημόσιου σχολείου.

Ο Γενικός Ελεγκτής, είπε, προέβη σε σχόλια που έχουν ξεφύγει από την αποστολή και τον ρόλο στον οποίο είναι ταγμένος να υπηρετεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα