Γονατίζει τα νοικοκυριά η ακρίβεια-Εφαρμογή θα εντοπίζει τις χαμηλότερες τιμές

Έρμαιο στο τσουνάμι της ακρίβειας παραμένουν τα νοικοκυριά στην Κύπρο. Οι τιμές των βασικών αγαθών παραμένουν σταθερά υψηλές, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αγοράζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα και να δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα.

Μικρή ανάσα στις επιβαρυμένες τσέπες τους αναμένεται να δώσει η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που ετοιμάζει η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή, η οποία θα συγκρίνει και θα εντοπίζει τις πιο φθηνές τιμές στις υπεραγορές.  

Δεν έχει τέλος η ακρίβεια, που γονατίζει

τα νοικοκυριά με τις τιμές να συνεχίζουν να  παραμένουν απλησίαστες  σε βασικά αγαθά και τους καταναλωτές να μετρούν κυριολεκτικά μέχρι και το τελευταίο σεντ για να βγει ο μήνας.

                                       Φεβ 2022              Φεβ 2023

-Ψωμί (900gr):                  €1.62                      €1.92

-Φρέσκο γάλα (L):            €1.60                      €1.78

-Ρύζι (Kg):                        €1.94                     €2.56

-Κοτόπουλο στήθος (Kg): €6.27                    €7.92

Η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή, ετοιμάζει εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα, η οποία θα συγκρίνει και θα εντοπίζει τις πιο φθηνές τιμές στις υπεραγορές.

Χαμόγελα ικανοποίησης έφερε στους καταναλωτές η πρόταση για την εφαρμογή της νέας υπηρεσίας.

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική εφαρμογή  αναμένεται να κατατεθεί από το Υπουργείο Ενέργειας στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ώστε να προωθηθεί στη Βουλή.

Στην κάμερα του Σίγμα μίλησαν πολίτες  δηλώνοντας ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και ότι αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα