Θλίψη στο ΑΣΕΠ για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μπακογιάννη

To Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) πενθεί τον απροσδόκητο θάνατο του μέλους του Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Ο εκλιπών ήταν αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής (1978) και αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ (1983). Κάτοχος μεταπτυχιακού (1984) και διδακτορικού τίτλου (1989) στο δημόσιο δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Aix Marseille III.

Διορίσθηκε ως Ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Εσωτερικών

(1991 - 1998), όπου συνέβαλε στη μελέτη των αυτοδιοικητικών μεταρρυθμίσεων της δεκαετίας του ’90 και στη συνέχεια επί σειράν ετών στον Συνήγορο του Πολίτη, χειριζόμενος κυρίως θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετείχε στις νομοπαρασκευαστικές εργασίες του εκτελεστικού του Συντάγματος ν.3051/2002 για τις ανεξάρτητες αρχές. Μεταξύ 2004 και 2009 αποσπάσθηκε στο Νομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, την οποία εκπροσώπησε κατ΄επανάληψη στις εργασίες της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης.

Μεγάλος αριθμός επιστημονικών κειμένων του δημοσιεύθηκαν σε ελληνικές και γαλλικές νομικές επιθεωρήσεις, μεταξύ αυτών και σειρά χρονικών της ελληνικής συνταγματικής νομολογίας στη γαλλική γλώσσα ενώ το 2018 συνέγραψε μονογραφία με τίτλο «Η εκλογή και οι πολιτικά καίριες αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε αναζήτηση μιας νέας συνισταμένης», εκδ. Σάκκουλα, ΑθήναΘεσσαλονίκη, 2018).

Διετέλεσε μέλος ΔΣ του Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών επί τρεις συνεχόμενες θητείες (2009 - 2021) και μέλος ΔΣ του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (2003 - 2007). Υπήρξε πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη κατά τις περιόδους 2003 - 2007 και 2012 - 2014.

Ανέλαβε Σύμβουλος στο ΑΣΕΠ τον Ιούλιο του 2022. Από τότε εκτελούσε καθήκοντα Επιθεωρητή ενώ συμμετείχε σε συμβούλια επιλογής προϊσταμένων διαφόρων φορέων και σε διαδικασίες αυτεπάγγελτου και κατ΄ένσταση ελέγχου. Διακρίθηκε για την απαράμιλλη εργατικότητά του, τη βαθιά επιστημονική του κατάρτιση και τον μεθοδικό τρόπο εργασίας του ενώ χαρακτηρίσθηκε για την ειλικρινή ευγένειά του προς συναδέλφους και εργαζομένους.

Τα μέλη και οι εργαζόμενοι του ΑΣΕΠ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και συγκίνηση για την ξαφνική απώλεια του Κ. Μπακογιάννη και εύχονται ολόθερμα στην οικογένειά του καλή δύναμη στις δύσκολες αυτές στιγμές.

#ΑΣΕΠ #ΘΑΝΑΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα