Γ/μανία: Εμπάργκο δηλώσεων συμφώνησαν CDU και SDP

Οι Συντηρητικοί της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και οι Κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SDP) έχουν συμφωνήσει να επιβάλουν εμπάργκο δηλώσεων κατά τη διάρκεια των διερευνητικών συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα για το σχηματισμό ακόμη ενός «μεγάλου συνασπισμού», γράφει το περιοδικό Der Spiegel, την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μια

συμφωνία μεταξύ του μπλοκ της Μέρκελ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι Χριστιανοδημοκράτες της (CDU) και το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία (CSU), μαζί με το SPD είναι η καλύτερη ευκαιρία για να εξασφαλίσει τέταρτη θητεία αφότου οι προσπάθειες για σχηματισμό συμμαχίας με δύο μικρότερα κόμματα απέτυχαν πέρυσι.

Το φταίξιμο για την κατάρρευση εκείνων των συνομιλιών το Νοέμβριο αποδίδεται ευρέως στη διαρροή πληροφοριών που έκαναν πολιτικοί από συναντήσεις, κάτι που διάβρωσε την εμπιστοσύνη μεταξύ των ενδεχόμενων εταίρων.

Η Μέρκελ, ο ηγέτης του CSU Χορστ Σίχοβερ και ο ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς έχουν συμφωνήσει ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στους διαπραγματευτές να παραχωρούν συνεντεύξεις ή να εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές κατά τη διάρκεια των διερευνητικών συνομιλιών, γράφει το Der Spiegel.

Και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα πρέπει να διαρρεύσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των διαπραγματευτών, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Τα μεγαλύτερα κόμματα της Γερμανίας εξέφρασαν την Τετάρτη αισιοδοξία για τις πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης μετά από συνομιλίες διάρκειας αρκετών ωρών.

Οι διερευνητικές συνομιλίες αναμένεται να αρχίσουν την Κυριακή και αν επιτύχουν μπορεί να οδηγήσουν σε επίσημες διαπραγματεύσεις συνασπισμού μέσα σε λίγες εβδομάδες.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα