Γλύτωσε το κάζο η Αμερική,αυτοκτόνησε η Τουρκία

Η Αμερική κέρδισε τη Τουρκία, σε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ματς που κρίθηκε στη παράταση, με τους Τούρκους να χάνουν 4 βολές στις τελευταίες φάσεις!

Το κορυφαίο ματς της διοργάνωσης προσέφεραν Αμερική και Τουρκία. Η πρώτη πήρε τη νίκη με 93-92 σε 45′ αγώνα, με τους Τούρκους να είναι μπροστά με 1 πόντο 8” πριν το τέλος και να χάνουν 4 (!) βολές στο σημείο αυτό!

Για ένα ακόμα ματς, η Αμερική ξεκίνησε αρκετά νωχελικά το ματς, με το σκορ να μένει σε… νορμάλ επίπεδα. Οι δύο ομάδες ήταν

αρκετά νευρικές και αυτό αποτυπώθηκε στον ρυθμό αλλά και το 26-21 της πρώτης περιόδου.

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς να ανεβάζουν στροφές και να στέλνουν σχετικά γρήγορα τη διαφορά στο 13 (39-26). Ο Μάιλς Τέρνερ έκανε ”ζημιά” στις δύο ρακέτες, παρόλα αυτά, οι Ερσάν Ιλιασόβα, Φουρκάν Κορκμάζ και Σκότι Ουίλμπεκιν είχαν αντίθετη άποψη και ”μάζεψαν” τη διαφορά πριν το ημίχρονο (47-42).

Το δεύτερο μέρος δεν ήταν μία άλλη υπόθεση, τουλάχιστον στην αρχή του. Οι παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, επέτρεψαν μόλις 6 πόντους σε 5′ και έτσι φτάσαμε στο 59-59. Ο Κρις Μίντλετον ”ενεργοποιήθηκε”, όχι όμως και κάποιος συμπαίκτης του και έτσι το ματς έγινε πραγματικό θρίλερ, ενόψει και της τέταρτης περιόδου (65-61).

Τα τελευταία 10 λεπτά ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι! Οι Αμερικανοί έφτασαν στο 79-74 στο 38′, όμως το ”μπλακάουτ” στην επίθεση έδωσε την ευκαιρία στη Τουρκία και τον σεληνιασμένο Ιλιασόβα να επιστρέψουν για μία ακόμα φορά στο ματς. Μάλιστα, ο παίκτης των Μπακς με φοβερό φόλοου έκανε το 81-79 στο -12”! Οι ΗΠΑ σχεδόν στο μηδέν βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς, με τον Τζέισον Τέιτουμ να πάει στη γραμμή των βολών, μετά από φάουλ σε τρίποντο! Η δεύτερη χάθηκε και έτσι το 81-81 έφερε τη παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι Τούρκοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ματς και έφτασαν στο 84-89, πριν ο Κέμπα Ούοκερ κάνει το 89-89, 2′ πριν το τέλος. Το σερί συνεχίστηκε στο 7-0, με τον Τσέντι Όσμα να κάνει το 91-92 με έμμεσο τρίποντο, 15” πριν το τέλος. Η Αμερική έχασε την επίθεση και το αντιαθλητικό στον Μπαλμπάι (9”) έδωσε νέα διάσταση. Ο Τούρκος γκαρντ έχασε και τις δύο βολές, με τον Οσμάν να κερδίζει το φάουλ και να χάνει εκ νέου 2 βολές! Ο Μίντλετον έφυγε στον αιφνιδιασμό, κέρδισε δύο βολές και με 2/2 έκανε το 93-92! O Ιλιασόβα αστόχησε σε τρίποντο και οι ΗΠΑ πήραν τη νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 47-42, 65-61, 81-81, 93-92

Keywords
Τυχαία Θέματα