Σε κλίμα απεργιών τα κατεχόμενα

Προειδοποιητική απεργία αύριο και επ’ αόριστον μεθαύριο, πραγματοποιεί η συντεχνία των εργαζομένων στην λεγόμενη «αρχή ηλεκτρισμού» και πορεία προς το λεγόμενο «πρωθυπουργικό γραφείο» με τον πρόεδρο της συντεχνίας, Κουμπιλάι Οζκιράτς να δηλώνει ότι μόνος τους στόχος είναι ένας στρατηγικός οργανισμός που θα βρίσκεται στα χέρια Τ/κ, θα επιβιώσει και δεν θα δοθεί «πεσκέσι στο αχόρταγο κεφάλαιο».

Αυτό που πρέπει να γίνει, είπε ο τ/κ συντεχνιακός, είναι οι απαραίτητες επενδύσεις ώστε να παράγεται φτηνότερο, πιο ποιοτικό

και φιλικό προς το περιβάλλον ρεύμα. Σε γραπτή του δήλωση ανακοινώνει ότι αύριο στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της συντεχνίας τους και από κει θα πορευθούν προς την «πρωθυπουργία» και την Παρασκευή θα κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία.

Είχαν δώσει περιθώριο εβδομάδες πριν, μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, στην «κυβέρνηση» για να ανταποκριθεί στον διάλογο και ικανοποίηση των αιτημάτων τους, σημειώνει ο κ. Οζκιρτάτς, υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα έκοψαν το ρεύμα στο «υπουργείο δημοσιονομικών» που έχει απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος. Ωστόσο, είπε, το «μήνυμα» της αποφασιστικότητας που έστειλαν δεν λήφθηκε υπόψην από την «κυβέρνηση» και την διοίκηση της «αρχής», γι' αυτό και προχωρούν σε μέτρα.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο η «αρχή ηλεκτρισμού», αλλά το να διοικούμε μόνοι μας τους εαυτούς, σημείωσε.

Στο μεταξύ, προειδοποιητική στάση εργασίας μιας ώρας σημειώθηκε σήμερα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου από την συντεχνία εργαζομένων De İş και αφορούσε τα αιτήματα των εργαζομένων στην πετρελαϊκή εταιρεία Petrol-İş. Η στάση έγινε μεταξύ 11 το πρωί και 12 το μεσημέρι και αφορούσε την εναντίωση της συντεχνίας στην εργοδότηση με «υπεργολαβία» ατόμων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο παράνομο αεροδρόμιο, κατά τρόπο αντίθετο με τις συλλογικές συμβάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα