Γλωσσάρι: «Αγνοεί 170 δημοσιογράφους η ΕΣΚ» - Τώρα και σε ξένα ΜΜΕ

Μεγάλες διαστάσεις πήραν οι καταγγελίες του Γιώργου Θεοδούλου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών, στο Ράδιο Πρώτο την Τετάρτη (1/8), σύμφωνα με τις οποίες το γλωσσάρι όχι μόνο δεν έχει μείνει στο «συρτάρι», αλλά έχει διανεμηθεί σε 60 δημοσιογραφικές οργανώσεις στην Ευρώπη οι οποίες θα το δώσουν στα μέλη τους.

«[Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων] το έδωσε και στο Γραφείο Τύπου των Ηνωμένων Εθνών», υποστήριξε, εξάλλου, ο κ. Θεοδούλου σε μια αποκαλυπτική τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Όλα στο φως».

Ανακοίνωση Δημοσιογράφων και Λειτουργών

Τύπου για το Γλωσσάρι

Σε ανακοίνωσή τους, οι Δημοσιογράφοι και Λειτουργοί του Τύπου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις πληροφορίες που θέλουν το «Γλωσσάρι» του ΟΑΣΕ να έχει ήδη κυκλοφορήσει και επικροτηθεί από ξένα Μέσα Ενημέρωσης και διεθνείς οργανισμούς δημοσιογράφων, με τον αυθαίρετο προσδιορισμό ενός «εργαλείου που υποβοηθά την επικοινωνία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «Το δ.σ. της ΕΣΚ όχι μόνο δεν κινήθηκε ενάντια στο «Γλωσσάρι» από θέση αρχής για διαφύλαξη της ελευθερίας έκφρασης, αλλά αγνόησε παντελώς την επιστολή 170 δημοσιογράφων οι οποίοι ζήτησαν απόσυρσή του και καταγγελία του ΟΑΣΕ για την όλη πρωτοβουλία. Έστω και τώρα ζητάμε από την ΕΣΚ να αφουγκραστεί την κοινωνία και τους λειτουργούς των ΜΜΕ, προχωρώντας άμεσα στις πιο πάνω ενέργειες που θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της».

Στη συνέχεια προειδοποιούν πως, αν δεν το πράξει, θεωρούν ότι το παρόν διοικητικό συμβούλιο δεν τους εκφράζει και δεν τους εκπροσωπεί και σ’ αυτή την περίπτωση θα προχωρήσουν μόνοι τους (οι υπογράφοντες) σε καταγγελία του «Γλωσσαρίου» σε διεθνείς οργανώσεις, μεταξύ των οποίων στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, στον ίδιο τον ΟΑΣΕ, στο Γραφείο Ελευθερίας Τύπου των Ηνωμένων Εθνών και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο».

Καλό στη λύση η κάθε επαναπροσέγγιση

Αναφορές και στο θέμα της επαναπροσέγγισης δημοσιογράφων έκανε ο κ. Θεοδούλου. «Συναντιόμαστε συχνά με Τ/κ δημοσιογράφους, χωρίς να χρειαζόμαστε γλωσσάρι για να συνεννοούμαστε», είπε.

Οτιδήποτε μας φέρνει πιο κοντά Ε/κ και Τ/κ μάς φέρνει πιο κοντά στη λύση. Κάθε κίνηση επαναπροσέγγισης βοηθά στη λύση και το γλωσσάρι δεν βοηθά, αλλά βάζει την αλήθεια «κάτω από το χαλί», είπε νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα