Γκάλοπ SigmaLive: Τι γνωρίζουν οι αναγνώστες για την Κοινή Αγροτική Πολιτική;

Γκάλοπ με θέμα την Κοινή Αγροτική Πολιτική και το τι γνωρίζουν οι πολίτες γύρω από αυτήν, διεξήγαγε το Sigmalive, ζητώντας από τους αναγώστες του να απαντήσουν σε δύο σχετικά ερωτήματα.

Περισσότεροι από 950 αναγνώστες του Sigmalive, συμμετείχαν στο πρώτο γκάλοπ του Sigmalive. Στην ερώτηση «Έχεις

ακούσει ξανά για την Κοινή Αγροτική Πολιτική;» απάντησαν στο σύνολο 986 αναγνώστες. Τριακόσια είκοσι άτομα (32.45%) δήλωσαν πως έχουν ακούσει για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ενώ 666 αναγνώστες (67.55%) απάντησαν «Όχι». Το γκάλοπ «έτρεχε» από τις 9 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα του Sigmalive.

Σε δεύτερο γκάλοπ που ακολούθησε και «έτρεξε» για περίοδο 2 εβδομάδων (5-19/10) στο Sigmalive, με ερώτηση «Ποιοι επωφελούνται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική;» απάντησαν 787 αναγνώστες. Από αυτούς, 248 αναγνώστες (31.51%) απάντησαν πως από την Κοινή Αγροτική Πολιτική επωφελούνται μόνο «οι αγρότες», ενώ 171 άτομα (21.73%) ψήφισαν πως «οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών» είναι αυτοί που τυγχάνουν στήριξης της ΚΑΠ. Το μεγαλύτερο όμως ποσοστό των συμμετεχόντων και συγκεκριμένα το 46.76% (368 άτομα) απάντησαν πώς «όλοι οι πολίτες της ΕΕ» επωφελούνται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγνωστών που συμμετείχαν στα γκάλοπ, δεν γνωρίζουν για την Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ούτε για τα σημαντικά της οφέλη στα κράτη-μέλη και σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχοντας αναγνωρίσει την έλλειψη πληροφόρησης των Κυπρίων πολιτών σε σχέση κυρίως με τις λεπτομέρειες ως προς την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τους σκοπούς της και την χρηματοδότηση, κάτι που επιβεβαιώνεται κι από το Ευρωβαρόμετρο του 2020 με θέμα «Ευρωπαίοι Πολίτες, Γεωργία και Κοινή Αγροτική Πολιτική (μόνο ένα 7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι γνωρίζουν λεπτομέρειες σχετικά με τη χρηματοδότηση), η εκστρατεία «Μάθε για την ΚΑΠ» έχει ως σκοπό να ενημερώσει το ευρύ κοινό γι’αυτή τη σημαντική για την ΕΕ πολιτική, τους άξονές της και τους τρόπους χρηματοδότησης για όσους ενδιαφέρονται ή απασχολούνται ήδη στο γεωργικό τομέα.

Η εκστρατεία «Μάθε για την ΚΑΠ» αναμένεται λοιπόν να διοργανώσει τους επόμενους μήνες πλήθος δράσεων κι εκδηλώσεων για την επίτευξη του ως άνω σκοπού. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδας learnaboutcap.com και ακολουθείστε μας στα Μέσα Κοινωνίκης Δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram) @learnaboutcap.  

Keywords
Τυχαία Θέματα