Τζόνσον: «Ηθικόν ακμαιότατον» και στην καραντίνα – «Αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ» (video)

Ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας 16/11 στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ότι αισθάνεται «καλύτερα από ποτέ» και ότι δεν θα σταματήσει να εργάζεται κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής του απομόνωσης.

Από τις 15/11 ο Τζόνσον έχει τεθεί σε καθεστώς αυτοκαραντίνας, αφού ήρθε σε επαφή με έναν βουλευτή ο οποίος βγήκε θετικός στον κοροναϊό.

Today I was notified by NHS Test

and Trace that I must self-isolate as I have been in contact with someone who tested positive for COVID-19.

I have no symptoms, but am following the rules and will be working from No10 as I continue to lead the government’s pandemic response.

— Boris Johnson (@BorisJohnson) November 15, 2020

Την Πέμπτη 12/11 ο βρετανός πρωθυπουργός είχε συνάντηση 35 λεπτών με ομάδα βουλευτών του Κόμματος των Συντηρητικών, συμπεριλαμβανομένου και του Λι Άντερσον, ο οποίος λίγο αργότερα διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19.

Έτσι, το βράδυ της Κυριακής επιβεβαίωσε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα, ωστόσο σε ανάρτησή του στο Twitter εξήγησε πως δεν έχει κανένα σύμπτωμα και θα συνεχίσει να εργάζεται, από το πρωθυπουργικό γραφείο στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, στο Λονδίνο.

«Σήμερα ειδοποιήθηκα από την επιτροπή του Εθνικού Συστήματος Υγείας ότι πρέπει να απομονωθώ, καθώς ήρθα σε επαφή με κάποιον που έδειξε θετικός στον COVID-19. Δεν έχω συμπτώματα, αλλά ακολουθώ τους κανόνες και θα δουλέψω από το Νο10 καθώς θα συνεχίζω να ηγούμαι της προσπάθειας της κυβέρνησης κατά της πανδημίας», αναφέρει στη σχετική ανάρτηση του.

Από την άρνηση στην…εντατική

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μπόρις Τζόνσον πριν από μερικούς μήνες, όχι μόνο είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, αλλά είχε νοσήσει βαριά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική.

Ήταν ο πρώτος ηγέτη χώρας που μολύνθηκε από τον ιό, ενώ κατά το πρώτο επιδημικό κύμα υποτιμούσε τη σοβαρότητα της νόσου, καθυστερώντας υπερβολικά τη λήψη μέτρων για την αναχαίτιση διασποράς του ιού στη χώρα του.

Πλέον, κατά το δεύτερο και πιο ανησυχητικό κύμα έχει φροντίσει να λάβει πιο σκληρά μέτρα, ακολουθώντας την πολιτική των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, με επιβολή αυστηρών περιορισμών καθώς και lockdown.

Keywords
Τυχαία Θέματα