Γκάφα Τραμπ: «Ξέρετε τον Ορμπαν; Είναι ο ηγέτης της… Τουρκίας» (vid)

Σε νέο ολίσθημα υπέπεσε ο 77χρονος πλέον Ντόναλντ Τραμπ, συγχέοντας τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μια επίδειξη αυταρέσκειας κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στο Ντέρι του Νιου Χάμσαϊρ, επικαλέστηκε τον κ. Ορμπαν ότι τίμησε τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ με τον τρόπο του, αλλά… εξηγώντας ποιος είναι ο Ούγγρος λαϊκιστής ηγέτης, είπε ότι είναι ο ηγέτης της… Τουρκίας.

«Ενιωσα μεγάλη τιμή, υπάρχει ένας άνδρας, Βίκτορ Ορμπαν

λέγεται, τον έχετε ακουστά», ρώτησε το ενθουσιώδες κοινό του. «Είναι πιθανώς ένας από τους ισχυρότερους ηγέτες σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε, για να… εξηγήσει ακολούθως σε όσους τυχόν δεν τον γνωρίζουν ότι «είναι ο ηγέτης της Τουρκίας».

Η ειρωνεία είναι ότι κατηγορεί τον πρόεδρο και πιθανό του αντίπαλο ξανά στις προεδρικές εκλογές του 2024, Τζο Μπάιντεν, ότι παραληρεί και λόγω ηλικίας δεν μπορεί να βρει τα λόγια του, αλλά ο ίδιος υποπίπτει σε σφάλματα, ενώ 33 μήνες πριν ήταν ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Δεν είναι το μόνο μπέρδεμα του πολιτικού ταγού που επιθυμεί να κάνει τις ΗΠΑ «μεγάλες ξανά». Προσφάτως μπέρδεψε τον Τζορτζ Μπους με τον Τζεμπ Μπους, λέγοντας ότι ο τελευταίος έφερε τα αμερικανικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν παλεύει να αποφύγει τον… Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλα πολλά.

Αμέσως μετά την αναφορά στον… Τούρκο ηγέτη Ορμπαν, ο Ντ. Τραμπ ψέλλισε και κάτι ακατανόητο για «μέτωπο που έχει με τη Ρωσία», πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι ο Ορμπαν ή η Τουρκία είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τη Ρωσία ή να σημαίνει ότι έχει μέτωπο με τη Ρωσία ή μπορεί και να μη σημαίνει και τίποτε.

Σε κάθε περίπτωση, εάν τελικά ο κ. Τραμπ είναι τελικά ο εκλεκτός των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές σε έναν χρόνο, οι τηλεμαχίες του με τον κ. Μπάιντεν θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Αμερικανός γερουσιαστής συνελήφθη με πιστόλι στη χειραποσκευή του

Με πληροφορίες από C-SPAN, Politico, Καθημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα